I Will Judge You by Your Bookshelf - Grant Snider (İngilizce) (PDF)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,946
28,895








Seni Kitaplığına Göre Yargılayacağım

Hibe Snider

Sevilen New York Times illüstratörü Grant Snider'dan kitapseverlerin kültürüne ve fanatizmine bir bakış.

Bu bir sır değil ama biz kitap raflarımıza göre yargılanıyoruz.

Okumayı erken yaşta öğreniyoruz ve yaşımız ilerledikçe sevdiğimiz kitaplardan yenilerini almak için vazgeçiyoruz. Ama bazılarımız kendimizi kitaplarla çevreliyor. Onları topluyoruz, onlarla süslüyoruz, onlardan ilham alıyoruz ve kitaplarımıza kutsal nesneler gibi davranıyoruz.

Bir ve iki sayfalık çizgi romanlardan oluşan bu neşeli koleksiyonda, yazar-sanatçı Grant Snider, web sitesi Incidental Comics'te yer alan sevilen edebi çizgi romanlardan yola çıkarak kitap tutkunluğunun tüm biçimlerini ve yazma ve okuma sevgisini araştırıyor.

Kalıp kesimli kapağın da yer aldığı çarpıcı paketiyle Seni Kitaplığına Göre Yargılayacağım, her yaştan kitap kurtları için mükemmel bir hediye.

Yıl: 2020, Dil: İngilizce, Sayfalar: 128, Dosya: PDF, 55,14 MB

Evinde Kitaplığı olanın bir göz gezdirmesinde büyük yarar var!!!
 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
2,946
28,895
Çok eğlenceli ve harika bir kitap! Kitabın 9. sayfasındaki "I confess" (İtiraf ediyorum) başlıklı listedeki çoğu alışkanlık maalesef bende de var!
Değerli @balkan üstadım, bu harika paylaşımınız için çok teşekkürler! Elleriniz dert görmesin...

Kitap yakma zorunda kalmış biri olarak, bir daha kitap yakma zorunda kalabilirim korkusuyla asla kitaplık almadım ve kitaplarımı sergilemedim. Evimde sadece okumakta olduğum veya tekrar bakma ihtiyacım olabilecek kitapları mukavva kutularda yatak altlarında saklardım. Neden evde hiç kitabın yok diyenlere de "göz sorunu" "okumak beni yoruyor, çok sıkıcı" "zamanım yok" "boşa zaman harcama" gibi cevaplar vererek kitap okumadığımı söylerdim. Evde okunan bir kitap gördüklerinde de hemen "benim değil, arkadaşım unutmuş olmalı" derdim.

Okunan kitap nedeniyle yargılanma korkusu mu? kategorize edilmemek mi? okuduktan sonra bana ver demesinler mi? bilmiyorum. Belki de hepsiydi.

Sahip olduğum bir kaç kitap hala çok güvendiğim kişilerin ya garajında ya da çatı arasında mukavva kutu içinde.
 
Üst