"I" PROBLEMİ

drmddrmd

Çeviri & Balonlama
2 Tem 2021
589
5,058
Manisa
EDFnen.jpg

Renkli Kaptan Swing çevirilerini yaparken karşılaştığım bir problem var. Çevirilerde "CC Victory Speech Lower" fontunu kullanıyorum. Normalde I harfinin altında ve üstünde çizgi yok. Ancak Resimdeki gibi Ç, Ş ve Ğ harflerinden sonra gelen ve kelimenin sonunda bulunan I harfleri çizgili çıkıyor. Kelimenin içindekilerde sıkıntı yok. Bu durumu nasıl düzeltebilirim?

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,678
5,601
Osmaniye
Büyük ihtimalle oradaki ( İ ) harfi orjinal değil, ya küçük İ yazılınca büyük İ şeklinde çıkıyor ya da programla İ yapılarak fonta eklenmiş.

NOT: Fontun Orta Avrupa sürümünde de aynı, büyük İ yazdığımda da sizin dediğiniz şekilde çıkıyor ve tek başına harfin üst ve altında çizgi var ancak kelime içerisinde tekrar sizin söylediğiniz gibi oluyor. Fontun kendinde sıkıntı var.

Son düzenleme:

drmddrmd

Çeviri & Balonlama
2 Tem 2021
589
5,058
Manisa
Büyük ihtimalle oradaki ( İ ) harfi orjinal değil, ya küçük İ yazılınca büyük İ şeklinde çıkıyor ya da programla İ yapılarak fonta eklenmiş.

Not: Fonta baktım gerçekten dediğim gibi yani fontun orjinalinde Türkçe karakter olarak büyük İ harfi yok, yani küçük i büyük İ olarak görünüyor. İstediğiniz şekilde var mı ona bakıyorum.
"İ" Harfinde problem yok, "I" harfinde sıkıntı yaşıyorum.

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,678
5,601
Osmaniye
"İ" Harfinde problem yok, "I" harfinde sıkıntı yaşıyorum.

Fontun Orta Avrupa sürümünde de aynı, büyük İ yazdığımda da sizin dediğiniz şekilde çıkıyor ve tek başına harfin üst ve altında çizgi var ancak kelime içerisinde tekrar sizin söylediğiniz gibi oluyor. Melih yazarken kelime içindeki İ harfi sizin dediğniz gibi ancak harfleri ayrı yazınca altı ve üstü çizgili I şeklinde çıkıyor. Fontun kendinde sıkıntı var.

Şurayı inceleyin :

drmddrmd

Çeviri & Balonlama
2 Tem 2021
589
5,058
Manisa

Kullandığım font bu, kaldırıp tekrar yükledim, sonuç değişmedi.

Yukarıda bahsettiğim durumlarda "İ" yazıp noktasını siliyorum ama kesin çözüm arıyorum...

daltas

Çeviri & Balonlama
14 Haz 2009
1,754
161,584
Bu Open Type fontlarda İngilizcenin kullanılmasına bağlı bulunan bir özelliktir. İlk tekil şahıs için "I" "Ben" için kullanılır.
Bu özellik ;
a. Caps Lock açıkken,
b. Yazım-çizim proğramlarının (Photoshop v.s.) Font panellerindeki All Caps özelliği açıkken otamatik olarak devreye girer.

Çözüm; Caps Lock ve veya All Caps kullanmamak. Bu kadar basit.

drmddrmd

Çeviri & Balonlama
2 Tem 2021
589
5,058
Manisa
Bu Open Type fontlarda İngilizcenin kullanılmasına bağlı bulunan bir özelliktir. İlk tekil şahıs için "I" "Ben" için kullanılır.
Bu özellik ;
a. Caps Lock açıkken,
b. Yazım-çizim proğramlarının (Photoshop v.s.) Font panellerindeki All Caps özelliği açıkken otamatik olarak devreye girer.

Çözüm; Caps Lock ve veya All Caps kullanmamak. Bu kadar basit.
Paint kullanıyorum, Caps Lock kapalı iken SHİFT ile I yazınca da yine aynı problem yaşanıyor. İşin ilginç tarafı sadece kelime sonunda ise ve I dan önceki harf Ç,Ş ve Ğ olduğunda olması...

daltas

Çeviri & Balonlama
14 Haz 2009
1,754
161,584
Sorunun devam etmesi sizin kullandığınız fontun küçük harfler içermesi. Türkçe'nin de olumsuzluğa katkısı var.

Çözüm: aşağıya linkini verdiğim CCVictorySpeech fontunu kullanmanız. Bu Font serisi tamamen Büyük Harflerden oluşur, aynı özellikler vardır ama Caps kullanmayacağınız ve Shift'e de ihtiyaç olmayacağından sorun kendiliğinden çözülür. Sonucu kontrol edip bildirirseniz sevinirim.

drmddrmd

Çeviri & Balonlama
2 Tem 2021
589
5,058
Manisa
Sorunun devam etmesi sizin kullandığınız fontun küçük harfler içermesi. Türkçe'nin de olumsuzluğa katkısı var.

Çözüm: aşağıya linkini verdiğim CCVictorySpeech fontunu kullanmanız. Bu Font serisi tamamen Büyük Harflerden oluşur, aynı özellikler vardır ama Caps kullanmayacağınız ve Shift'e de ihtiyaç olmayacağından sorun kendiliğinden çözülür. Sonucu kontrol edip bildirirseniz sevinirim.

Çok teşekkürler sayın @daltas , problem halloldu. Sayenizde Kaptan Swing çevirilerini daha rahat yapabileceğim...

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,678
5,601
Osmaniye
Yukarıda linkini vermiş olduğum sitede içerisinde büyük I olan bir kelime yazdığınızda normal I şeklinde yazarken araya boşluk bırakırsanız ucu çizgili I çıkıyor. Yani I harfi tek başına çizgili ama kelime içerisinde çizgisiz oluyor.