Bankanın birine beş tane yamyam bilgisayar programcısı olarak işe başlarlar..Onlardan sorumlu müdürleri bu işlerinde iyi para kazanabileceklerini yanlız yemeklerini bankanın yemek salonunda yemeleri gerektiğini ve hiçbir banka çalışanına dokunmamalarını tembih eder..Aradan 1 ay geçer müdürleri gelir ve hizmetçi kızın kaybolduğunu ona bişiler yapıp yapmadıklarını sorar..Ancak yamyamlar hizmetçiye dokunmadıklarını yemin ederek söylerler..Müdür gittikten sonra Yamyamların başkanı sorar : – Ulan içinizden hanginiz hizmetçiyi yedi ? İçlerinden biri kısık sesle : – Ben yedim..der..Başkanları sinirlenerek şöyle der :
- Manyak herif biz bir aydır grup direktörlerini, proje müdürlerini, insan kaymakları müdürünü yedik kimse farkına varmasın diye nasıl olsa hiç bi işe yaramıyorlar sen gidip hizmetçiyi niye yiyorsun?
Şehirli tavukla köylü tavuk gezerken, bir vitrinde iri ve beyaz yumurtalar gördüler. Şehirli, gururla yanındakine döndü:
- Görüyor musun; bunları ben yumurtladım, tanesi 3 liraya satılıyor. Az ilerdeki vitrinde daha büyük ve sari kabuklu yumurtalar görünce köylü tavuk arkadaşını dürttü:
- Bak bunlar da benim yumurtalarım; 4 liraya satılıyor! Şehirli tavuk altta kalmadı:
- Valla şekerim istesem ben de böyle büyük yumurtlayabilirim ama bizim horoz bey, bir lira için dötünü yırtmaya değmez diyor
Cok soğuk bir kış günü padişah tebdili kıyafet gezmeye çıkmış..Yanına başvezirini alıp yola çıkmış..Bir dere kenarında çalışan yaşlı bir adam görmüşler..Adam elindeki derileri suya sokup, döverek tabaklıyormuş..Padişah ihtiyarı selamlamış :
” Selamun Aleykum ey piri fani..”
” Aleykumselam ey serdar’i cihan..”
Padişah sormuş:
” Altılarda ne yaptın ?”
” Altıya altı katmayınca, otuz ikiye yetmiyor..”demiş ihtiyar..
Padişah yine sormuş:
” Geceleri kalkmadın mı ?”
” Kalktık..Lakin ellere yaradi..”demiş yaşlı adam..
Padişah gülmüş:
” Bir kaz göndersem yolar mısın ?”
” Hem de ciyaklatmadan..” diye yanıtlamış adam..
Padişahla başvezir adamın yanından ayrılıp yola koyulmuşlar..Padişah başvezire dönüp Sormuş:
” Ne konuştuğumuzu anladın mi ?”
” Hayır anlayamadım padişahım..”demiş vezir..
Padişah sinirlenmiş ve ” Bu akşama kadar ne konuştuğumuzu anlamazsan kelleni alırım.”demiş..
Kelle Korkusuna kapılan başvezir padisahı saraya bırakır bırakmaz telasla dere kenarına geri dönmüş..Bakmış adam hala orada deri tabaklıyor..
” Ne konuştunuz siz padisahla..” diye telaşla sormuş ihtiyara..
Yaşlı Adam başveziri şöyle bir süzmüş:
” Kusura bakma..Bedava söyleyemem..Ver bir yüz altın söyleyeyim..”demiş..
Başvezir, yüz altın çıkarıp vermiş..ve sormuş:
” Sen padişahı, serdar’i cihan, diye selamladın..Nereden anladın padişah olduğunu?..”
” Ben dericiyim..Onun sırtındaki kürkü padisahtan baskası giyemezdi..”demiş..
Vezir kafasını kaşımış..
” Peki, altılara altı katmayınca otuz ikiye yetmiyor ne demek?..”
Yaşlı Adam, bu soruya cevap vermek için de bir yuz altın daha almış..
“Padisah, altı aylık yaz döneminde çalismadın mı ki, kış günü çalışıyorsun diye sordu..Ben de yalnızca altı ay yaz değil, altı ay da kış çalışmazsak yemek bulamıyoruz dedim..”
Vezir bir soru daha sormuş…
” Geceleri kalkmadın mı ne demek?”
Adam bir yüz altın daha almış..
” Çocukların yok mu diye sordu..Var, ama hepsi kız çocuğu..Evlendiler, baskasına yaradılar, dedim..”
Vezir gene kafasını sallamış..
” Bir de kaz gönderirsem yolar mısın dedi, o ne demek..”diye sormuş son olarak vezir..
Yaşlı İhtiyar Gülmüş:
” Onu da sen bul..” diye cevaplamış
- Manyak herif biz bir aydır grup direktörlerini, proje müdürlerini, insan kaymakları müdürünü yedik kimse farkına varmasın diye nasıl olsa hiç bi işe yaramıyorlar sen gidip hizmetçiyi niye yiyorsun?
Şehirli tavukla köylü tavuk gezerken, bir vitrinde iri ve beyaz yumurtalar gördüler. Şehirli, gururla yanındakine döndü:
- Görüyor musun; bunları ben yumurtladım, tanesi 3 liraya satılıyor. Az ilerdeki vitrinde daha büyük ve sari kabuklu yumurtalar görünce köylü tavuk arkadaşını dürttü:
- Bak bunlar da benim yumurtalarım; 4 liraya satılıyor! Şehirli tavuk altta kalmadı:
- Valla şekerim istesem ben de böyle büyük yumurtlayabilirim ama bizim horoz bey, bir lira için dötünü yırtmaya değmez diyor
Cok soğuk bir kış günü padişah tebdili kıyafet gezmeye çıkmış..Yanına başvezirini alıp yola çıkmış..Bir dere kenarında çalışan yaşlı bir adam görmüşler..Adam elindeki derileri suya sokup, döverek tabaklıyormuş..Padişah ihtiyarı selamlamış :
” Selamun Aleykum ey piri fani..”
” Aleykumselam ey serdar’i cihan..”
Padişah sormuş:
” Altılarda ne yaptın ?”
” Altıya altı katmayınca, otuz ikiye yetmiyor..”demiş ihtiyar..
Padişah yine sormuş:
” Geceleri kalkmadın mı ?”
” Kalktık..Lakin ellere yaradi..”demiş yaşlı adam..
Padişah gülmüş:
” Bir kaz göndersem yolar mısın ?”
” Hem de ciyaklatmadan..” diye yanıtlamış adam..
Padişahla başvezir adamın yanından ayrılıp yola koyulmuşlar..Padişah başvezire dönüp Sormuş:
” Ne konuştuğumuzu anladın mi ?”
” Hayır anlayamadım padişahım..”demiş vezir..
Padişah sinirlenmiş ve ” Bu akşama kadar ne konuştuğumuzu anlamazsan kelleni alırım.”demiş..
Kelle Korkusuna kapılan başvezir padisahı saraya bırakır bırakmaz telasla dere kenarına geri dönmüş..Bakmış adam hala orada deri tabaklıyor..
” Ne konuştunuz siz padisahla..” diye telaşla sormuş ihtiyara..
Yaşlı Adam başveziri şöyle bir süzmüş:
” Kusura bakma..Bedava söyleyemem..Ver bir yüz altın söyleyeyim..”demiş..
Başvezir, yüz altın çıkarıp vermiş..ve sormuş:
” Sen padişahı, serdar’i cihan, diye selamladın..Nereden anladın padişah olduğunu?..”
” Ben dericiyim..Onun sırtındaki kürkü padisahtan baskası giyemezdi..”demiş..
Vezir kafasını kaşımış..
” Peki, altılara altı katmayınca otuz ikiye yetmiyor ne demek?..”
Yaşlı Adam, bu soruya cevap vermek için de bir yuz altın daha almış..
“Padisah, altı aylık yaz döneminde çalismadın mı ki, kış günü çalışıyorsun diye sordu..Ben de yalnızca altı ay yaz değil, altı ay da kış çalışmazsak yemek bulamıyoruz dedim..”
Vezir bir soru daha sormuş…
” Geceleri kalkmadın mı ne demek?”
Adam bir yüz altın daha almış..
” Çocukların yok mu diye sordu..Var, ama hepsi kız çocuğu..Evlendiler, baskasına yaradılar, dedim..”
Vezir gene kafasını sallamış..
” Bir de kaz gönderirsem yolar mısın dedi, o ne demek..”diye sormuş son olarak vezir..
Yaşlı İhtiyar Gülmüş:
” Onu da sen bul..” diye cevaplamış
Son düzenleme: