HAYDAR DÜMEN-187 sayfa

murtaza5

Yönetici
15 Tem 2009
15,333
447,495

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,582
5,396
Osmaniye
2001, 2002 ya da 2003 yılıydı hatırlamıyorum, İstanbul'da yaşaadığım yıllar. Bir gün mesainin bitmesini beklerken birden kapıdan içeri girmişti, uzun beyaz saçları yanında köpeği vardı. Çok şaşırmıştım, eşiyle ilgili şimdi burada buraya yazamayacağım bir konu hakkında soru sordu bana, biraz konuştuk. Uğurladım sonra. Böyle bir anım vardır.

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,314
6,851

Sayın murtaza5 ;

"Hocam, siz yazılarınızda : "Erkek zayıflarsa penisi az da olsa uzayabilir" yazıyorsunuz. Acaba bir kadın da zayıflasa vajinası daralır mı? Rumuz : Haşin Erkek

Haşin Haşimim, haşema giyip denize giren kaşifim. Merak bu ya! Soracaksınız, yanıtlarını da alacaksınız. Ama, önce kel alaka bir fıkraya takılalım.

Temel'in oğlu oynak bir kızla evlenmek istemiş. Baba direnmiş, oğlu dinlememiş. Sonunda baba : "Peki" demiş. "O iş olunca, kız çıkarsa silahı 2 kere ateşle, değilse 5 kere" deyip odasına çekilmiş. Derken silah iki kere patlamış. Baba mutlu derin uykuya dalmış. Sabaha karşı 5 el daha silah sesi duyan Temel, yerinden fırlamış : "Hani oğlum kızdı" deyince oğlu : "O zaman kızdi baba, sonra bozuk çıktı, vurdum oni" yanıtını vermiş. Herkes kendi zevkinin delisi, sevgili haşin erkek özentisi."

Bu fıkramsı cevabı ben seçmedim. Rastgele sayfaları akıttım ve bir yerde durdum , ne çıktıysa yazdım (oysa değineceğim konuları (konular da beni) seçer.) neden böyle yaptım. Çünkü seçmeme gerek yoktu kitapta herbiri en az bunun kadar ilginç , absürt.

Vargı : Bir insanın sorduğu soru o insanı tanımanıza yardımcı olabilir. Onun ilgisini , bilgi düzeyini , zeka düzeyini vb. gösterir.
Bize Gazetecilik eğitimimizde (üniversitede) 4 yıl boyunca her şey öğrettiler (nedeni gazeteci her konuda bilgili olmak zorunda , diye) ama bunun yanında sürekli bize "NASIL SORU SORULUR" öğrettiler. Doğrusu yaşamım boyunca bunlardan yararlandım. Bir ara "Soru sormak" üzerine bir deneme (kompozisyon) yazdırmışlardı derste...
Okulumuza (birkaç kez ders hocamız onu misafir olarak dersimize getirmişti) Mümtaz Soysal'ı getirmişti. Derse girildikten bir süre sonra baktım Mümtaz Soysal adımı okuyor. Kalktım. Elinde bir kağıt tutuyordu. "Seni kutlarım..." dedi. Otur diye eliyle işaret etti. oturdum. "Arkadaşınız "Soru Sormak" üzerine yazdığı denemede tümünüzden farklı olarak soru sorma yöntemi üzerine durulmasından başka buradan okuyayım "Bize hep nasıl soru sorulmalı" diye öğretiliyor. Yöntem öğrenmek önemli ancak , asıl önemli olan doğru, güzel, yerinde , gerekli vb. özelliğe sahip soru soracak beyinleri yetiştirmektir. Yani yöntem öğrenelim ama onu yerine getirme yeteneğinde, özelliğinde insan yetiştirmek daha önemli...."

Utanarak önüme baktım hep...
Haydar dümendeki soruları okurken bir de böyle düşünün lütfen...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...