Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
9. pdf sayfasında (bu konuya daha önce de değinmiştim.)
"2 Gün Sonra Çıkıyor..."
Bu bildirim SES mecmuasının çıkış haberi ....
"HAFİF BATI MÜZİĞİ Şehrimizin değerli bateristi Vasfi Uçaroğlu, "Davulu konuşturan sanatçı" olarak tanınıyor. Davulu kendinden geçercesine çalan ve dinleyicilerine zevkli dakikalar geçirten Uçaroğlunu davulu başında solo yaparken görüyorsunuz"
Bizim kuşak Vasfi Uçaroğlu'nun kendinden geçercesine nasıl davul (Klasik davul değil elbette ki) çaldığını iyi bilir....
21. pdf sayfasında "Sesiniz Sağlığınızın Barometresidir" başlıklı yazı oldukça ilginç...
"Radyoaktiflik birimi "pikoküri"dir. Bir küri, saniyede 37 milyar parçalanmaya, pikoküri ise bunun trilyonda birine bedeldir."
Bu satırlar 23. pdf sayfasında "Türkiyede Radyoaktivite Ölçülüyor" başlıklı yazıdan. Yıl 1961 , ilginç....
"Okuyucularımızın ısrarlı talepleri üzerine zaman zaman yerli artistlerimizden bahsediyoruz. Bunda hususi menfaatimiz yoktur. Okuyucumuzun isteği bizim için esastır. Artistlerin de yalnız sanat cephesini alırız. Ahlakı, hususiyetleri bizi ilgilendirmez."
Bu satırlar 25. pdf sayfasından "Okuyucularımızdan M. Sönmez'e:" diye sunuluyor. Vargı : Ses dergisinin sanatçılara yaklaşımını doğru buluyorum. Sanatçılara böyle yaklaşılmalı. Yani "Sanatçıların yalnız sanat cephesini" almaları (skandallara yönelmemek) doğru tavır. Ancak "Ahlakı, hususiyetleri bizi" sahiden hiç mi "ilgilendirmez" ? Bu konuda pek doğru tavır olduğuna inanamıyorum..
Buradaki en son sayfada en son model ile eski model otomobil fotoğrafı var...
Altında ise :
"YENİ VE ESKİ Her model araba için en uygun makine yağları Caltex yağlarıdır. Üstün kaliteleriyle şöhret yamış Caltex yağlarını, Petrol Ofisi satış istasyonlarından temin edebilirsiniz. PETROL OFİSİ"
Özel not : Ben uzun bir süre çalıştığım bir kurumdur PETROL OFİSİ. Bülten Sokaktaki Genel Müdürlüğünde çalıştım. Değişik birimlerinde çalıştım. Bunlardan birinde "Planlama ve Kodlama Şef" idim. İzmit Derince'de Petrol Ofisi Bölge Müdürlüğü yöresinde "Madeni yağ-gres yağı fabrikası" nın İhalesinin Teknik ve İdari şartnamesini hazırlayan bendim. Bu fabrika açıldı ve üretime geçildi. Bana bunu anımsattı.
Bu satırları okuyan biri çıkıp yahu niye Petrol Ofisi'nin reklamını yapıyorsun , diyebilir. Yok dostum benim çalıştığım zaman bu kurum bir KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSÜ idi. Bilen bilir bu kurum kasasındaki paralarla birlikte (çok cinler ya) kasadaki para kadarki fiyata satılmış gösterildi. Bülten sokaktaki Vedat Dalokay'ın yapmış olduğu binayı önce yıllarca boş bekletildi sonra da üç kuruşa bir hastane firmasına satıldı.... Özel anıma burada son veriyorum...