HAYAT-sayı-43 ( 19 Ekim 1961)

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,145
6,296

Sayın murtaza5 ;

ilk sayfada : "İkinci Cumhuriyetin İlk Seçimleri Yapıldı..."

4. sayfada : "İran Şahı ve Melike Farah Yeşilköyde"
Bir bu fotoğraflara bakın , bir de bugünkü mollalara... Hay allah (buradaki a niye küçük diye eleştirmeyiniz bu o Allah değil) şimdi ben şahı mı övmüş oldum. Değil, ama yahu yine de bakın derim. Bir buraya birde şimdikilere... Yazık oldu İran'a....

"Huzur, her işin başı! Çalıştığınız yerde huzur yoksa, başınız dinç olamaz. Huzursuz bir kafa yalnız fena şeyler düşünür. Huzur düğme gibidir; iki yakayı bir araya getirir. Düğme düştü mü yaka bir tarafa, paça bir tarafa. Artık siz ruhunuzun bir tarafını mütemadiyen kemirmekte olan huzursuzluğunun esirisiniz. Aklınız, fikriniz orada kalır. İşleriniz mütemadiyen ters gider, toparlanamazsınız."

Bu satırlar Şevket Rado'nun. En sevdiğim tümce (= cümle) "
Huzur düğme gibidir; iki yakayı bir araya getirir." çok doğru. Yakınlarınıza , sevdiklerinize , çevrenize siz siz olun huzursuzluk vermeyin...
Ancak (hiç paragraf başı "Ancak" ile başlar mı? Başlar , başlar) ; size soruyorum : Siz gerçekten huzurlu musunuz? Böyle bir ortamda herşey iyi , mükemmel deyip huzurlu iseniz ; bence sizde bir sorun var... Şöyle bir elinizle "vicdanınızı" yoklayın , yerinde olmadığını göreceksiniz.

13. Sayfada : Galata köprüsünden geçiş var...
1. fotoğraf : 6 ekim 1923 tarihinden …
2. fotoğraf : 6 ekim 1923 tarihinden 'nin kutlaması (39 yıl sonra)
Vargı : Bu söyleyişi sevmem ama söyleyeceklerime tam uyduğu için bu kalıbı kullanarak cümle kurmak zorunda kaldım : Yemin ederim ki İstanbul'un kurtuluşuna (İşgalden) o gün de , bu gün de bir hayli üzülen insan vardır... Ne garip bir milletiz?

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...