HAYAT-sayı-34 ( 15 Agustos 1963 )

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,503
7,443

Sayın Murtaza5 ;

"
............. senesi şubat ayında, Merih'e ulaşılmıştı. İkinci roket de yolculuğa hazırlanıyordu. Dünyamızdaki ilim adamlarının hesabına göre, ilk roket Merih'e varmış olmalıydı. Merihliler toplu yaşama devresini geçirmiş, birbirinden uzak yerlerde oturan, fakat telepati ile istedikleri anda birbirlerini ziyaret edebilir hale gelmişler, daha doğrusu, ruhi gelişmeye varmışlardı.
Boş denizin sahillerinde kristal sütunlarla işlenmiş bir evde oturuyorlardı. Bayan K. her sabah kristal duvarlarda yetişen altuni meyvalarla kahvaltı ederdi. Bundan sonra da
bir düğmeye basamak suretiyle mıknatıslı tozlar serpilerek saniyede evini tertemiz hale getiriyordu. Öğleden sonraları hava çok sıcak olurdu. Bahçedeki şarap ağaçları, bu saatlerde yapraklarını gövdeleri etrafına sarıyor ve usareleri olan şarabı serin tutuyorlardı. Bay K. ise, madeni kitaplar üzerindeki kabartmalarda parmaklarını gezdiriyor, kitaptan çıkan çok tatlı, fakat çok eski bir ses, ona denizin kıpkırmızı lav halinde ikenki halini, eski insanların, madeni böceklerden kurulu silahlarını bir bulut gibi ileri sürerek, elektrikli örümceklerle nasıl harbettiklerini anlatıyordu."

Bu satırlar ; S. H. nin derlediği
"Yarınki Dünyamızdan Hikayeler
Merihte Bir Hafta Sonu" başlıklı bir "bilimkurgu"
msu öykü...

Vargı : Yazıda dikkatinizi çekmesini istediğim sözcükleri boya ile öne çıkarmaya çalışacağım.
Bazılarınız "Amma da sallamış, amma da atmış, bu kadar da palavra , bu kadar da mantıksızlık olur mu , diye "Bahçedeki şarap ağaçları, bu saatlerde yapraklarını gövdeleri etrafına sarıyor ve usareleri olan şarabı serin tutuyorlardı." satırlarındaki "şarap ağaçları" olur mu canım, şarap üzümden vb. olmuyor mu? Şarabın ağacı mı olur .... vb. v. diyebilir. Ben de böyle bir yargıya kapıldığımı kabul ediyorum. Ama siz şu şarap konusundaki satırları isterseniz hemen saçma, yalan , palavra , mantıksız vb... yargısına hemen varmayın derim.... Düşünün kimler şaraptan neler vaaad ediyor görürsünüz....
Gelelim aktardığım yazının en başındaki "....senesi" deki noktalı yerdeki yıla. Gelecek diye düşlenen geleceğin uzaklığını göstermek için bunu yaptım ... YIL : 1999 , yani biz onun ötesine bile geçmiş durumdayız... Siz anlayın yani....

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...