HAYAT-sayı-26 ( 22 Haziran 1961)

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,875
5,119


Sayın murtaza5 ;

HAYAT okuma günlüğü : HAYAT OKU(YORUM) :

"Bütün Dünya Bayan Kennedy ile Meşgul" yazısı yer alıyor...Bu arada Yunanistan'a gidiyorlar. İşte Jacqueline'e orada göz koyacak biri var. İleride Kennedy öldürüldükten sonra bu gerçek ortaya çıkacak...




Şevket Rado köşesinde (Radyoda çocuk saatininde dinliyor.) "....bir yavru şiir okuyordu. Okudğuğu şiir tamamen aklımda kalmadı , ama , aşağı yukarı : "Karşımıza çıkan bütün engelleri yıkıyoruz , medeniyet yolunda koşa koşa ilerliyoruz." diyordu.
Dedo11 Yorumu : Şevket Rado bu satırları "Aman Kendimizi Aldatmıyalım!" yazının başlığı ortada , yoruma gerek kalıyor mu ?

Güçlü bir kalem olan Hikmet Feridun Es'in yazdığı , Semiha Es'in fotoğrafladığı Kongo gezilerinin 3. Bölümü. Göz atın , okuyunuz lütfen...
Dedo11 Yorumu : Resimleri görünce toplumlara göre neyin müstehcen , neyin olmadığının değiştiğini göreceksiniz. Gazi Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulunda öğrenci iken Toplumbilim ( şimdi geriye dönüşle "Sosyoloji" demeye başlamışlar ) Bu derste "AHLAK" kurallarının zamana ve topluma göre değiştiğini öğrenmiştim..
Hikmet Feridun Es'in kalemi sizi nasıl okumaya sürükleyeceğini görüp hayran olacaksınız. Tabi siz başka şeylere de hayran kalabilirsiniz...
Benim ilgimi çeken iki resim altı bilgiden :
"-- 10. sayfanın üs kısmındaki üç resimden en sağdakinin altında : 3. resim : Mongotulu iki genç kadın... Mongotu kabilesi bütün Afrikada yamyamlıktan en son vazgeçen kabiledir.
-- 10. sayfanın en altında sağdaki resim altı :
BEKAR - Birçok kabilelerin kadınları yalnız ve sadece "süslenmek için takıp takıştırmazlar. Afrikada süsün bir manası vardır. Evlenmek isteyen genç kızlar bunu süsler ile belli ederler. Yukarıda evlenmek isteyen bir Grima güzeli."



"İlk filmimden 500 lira aldım. Son fimim olan "Devlerin Öfkesi"nden ise elime 15 000 lira geçti. Şimdiye kadar 64 filim çevirdim."
Bu satırlar ünlü sinema oyuncusu ( genellikle "Vamp" deyişini de onun için kullanırlar. ) Neriman Köksal'ın söyleşisinden...




Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...




 
Üst