Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"11 mayıs pazartesi günü Tuzla Piyade Okulu Öğrenci Alayına, parlak ve son derece heyecanlı bir törenle, Alay Sancağı tevdi edilmiştir. Sabah saat 10 da başlıyan törende, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Cevdet Sunay, Kara Kuvvetleri Kumandanı Orgeneral Ali Keskiner, Deniz Kuvvetleri Kumandanı Oramiral Necdet Uran, Birinci Ordu Kunadanı Orgeneral Refik Yılmaz, İkinci Ordu Kumandanı Orgeneral Cemal Tural ve diğer davetliler de hazır bulunmuşlardır. Ala Sancağı, Birinci Ordu Kumandanı Orgeneral Refik Yılmaz tarafından, Piyade Okulu Alay Kumandanı Yarbay Niyazi Tuğ'a tevdi edilmiştir."
Bu satırlar 3. sayfadaki haberden...
Vargı : Neden bu haberi bu kadar uzun uzun aktardım? Ben de Tuzla Piyade Okulu'nda yedek subay öğrenci idim. Sonra da kura çektim Öğrenci alayı çıktı. Orada önce takım komutanı sonra da bölük komutanlığına vekaletten komutanlık yaptım... Alay Komutanlığı binasına girdiğimizde önünde bekleyen öğrenciler olan bu sancak hep orada dururdu....
Buradan , öğrenci iken bölük komutanım olan İbrahim yüzbaşıma , öğrenci arkadaşlarıma , takım-bölüm komutanı olduğumda yüzbaşı-binbaşı Muammer komutanıma , yetiştirilmesine bir şekilde katkım olan 800 yakın yedek subay'a selam olsun ....
Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...
***Laf dokundurmasam olmazdı : Kapağa dikkat ettiniz mi ? Neymiş ? Bir zamanlar "27 Mayıs Hürriyet ve Anayasa Bayramı" varmış.... Ne olmuş ta şimdi yok? Ben söyliyeyim. Bu bayram kaldırıldı. Neden kaldırıldı? Bu konulara girmeyeceğim... Yalnız şu satırları yazmadan rahat etmeyeceğim : Bu bayram 12 Eylül 1980 Faşist Askeri darbe döneminde Faşist diktatör , ABD Uşağı Kenan Evren'in isteği ve emri ile kaldırıldı... Sözün bittiği yer burası (hem mecaz hem de gerçek anlamda "sözün bittiği yer" diyorum.)