Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Hayat Sekizinci Yılını Tamamladı Muhterem okuyucularımız;
Hayat mecmuası geçen hafta çıkan sayısıiyle sekizinci yılını tamamlamış, elinizde bulunan bu sayı ile neşir hayatının dokuzuncu yılına girmiş bulunuyor. 1956 yılının 6 nisan günü Türk okuyucusunun karşısına çıkan Hayat mecmuası, Türk mecmuacılğıına getirdiği Avrupalı çehre ile o gün okuyucularından gördüğü büyük alakayı hiçbir zaman kaybetmeden ve her yıl arttığına şahit olarak devam ettirmiştir. Bugün 200 000'i aşan tirajı ve bir milyonu bulan okuyucusu ile Hayat en büyük ve en çok sevilen Türk mecmuası olmak hüviyetini muhafaza ediyor."
3. pdf sayfasından...
Vargı : Ben Hayat mecumasının çıkış tarihini bilmiyordum öğrenmiş oldum. Ayrıca 200 000 adet sattığını ve bir milyonu bulan okuyucusu olduğunu da burada şimdi öğrenmiş oldum. O dönem için çok büyük sayılar...
"Helena Rubinstein, "Bir kadının makiyajı belli olduğu zaman, o kadın iyi makiyaj yapmamış demektir." diyor.
Bu sözü 20. sayfadaki "Bir Otoritenin Öğütleri" başlıklı yazının üst yazısından...
26. sayfada "Bir İngilizin İddiası : Hipnotizma plakları sayesinde ağrısız doğum yapmak ve zayıflamak mümkün... Araba tutması da önlenecek! / Hipnotizma ile Sigarayı Bırakabilirsiniz!"
Vargı : Ortaokulda iken can arkadaşım Sedat Gemici ile Vural Arıkan'ın Hipnotizma-Telkin kitabından yararlanarak çok deney yaptık. Ama hiçbir zaman çok başarılı olamadık. Ancak şunu biliyorum ki (şahit de oldum) hipnotizma ile burada iddia edilenlerin tümü yapılabiliyor. Yani hipnotizma bilimsel bir yöntemdir. Hurafe değildir...