HAYAT-sayı-13 ( 19 Mart 1964 )

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,337
6,918

Sayın murtaza5 ;

"Fransız Şarkıcı Enrico Macias'ın İstanbuldaki konserleri çok ilgi topladı" ....

"
Bugün bütün dünyayı meşgul eden hızla çoğalma meselesinin ağırlığını cahillerin kavraması zordur."
Bu satırlar Şevket Rado'nun "Allah Rızkını Verir mi?" yazısından.
Vargı : Yukarıdaki satırları bir daha okuyun , bir daha okuyun...
Şimdi GÜNÜN SORUSU : Bu derginin tarihi 2026 olsa ne olurdu?....

"Mayna çarpmıştık. Gemimiz batıyordu. Artık hiçbir vazife yapılamazdı. Koca zırhlımızın pruvası sulara gömülürken gayretimle yüzmeye çalıştım. Karşıki sahil yakındı. Fakat sağ bacağımdaki müthiş sızı beni halsiz düşürüyordu.

İçime baygınlık çökerken gayretimi bırakmadım. Sahile doğru yüzdüm.
Az sonra ayaklarımın dibe dokunduğunu hissettim. Yıkık rıhtımın üzerine kendimi güç attım Pantolonumun kandan kıpkırmızı kesildiğini görüyordum.
Ölü gibi kıpırdamadan, bir müddet serili kaldım. Karşıdan koşarak bir Türk askeri geliyordu. Süngülü tüfeği ile...
Son dakikalarımın yaklaştığını anladım. Bu Türk erinin süngüsü biraz sonra karnımı delip sırımdan çıkacaktı. Gözlerimi kapayıp bekledim.

Türk askeri yanıma yaklaştı. Yere diz çöktü. Cebinden çıkardığı bezle yaramı bağladı. Sonra kaputunu çıkardı. Titreyen, ıslak vücudumu sardı. Mermi yağmuru altında koluma girdi. Yavaş yavaş geriye doğru yürüdük. Türk siperlerinde sıcak bir çay içtim..."

Bu satırlar 10-11 sayfadaki Çanakkale Savaşlarının 49. yıl dönümü ile ilgili yazıdan.
Vargı : Bütün atasözlerini sevmem ama bazıları gerçekten de doğru ve bundan dolayı severim. Bunlardan biri ne der bilirmisiniz? : "At sahibine göre kişner." Çanakkaledeki askerler kendi komutanlarına yakışır bir asker davranışı gösteriyorlar. Kimdi başlarındaki komuntan? Peki onun yerine içinizden geçirdiğiniz birin komutan yapsaydınız böyle mi davranırlardı ? bu da günün 2. sorusu olsun...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...