Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"..... mektepler bitirenlerimizden çoğu da okumayı ders kitabı okumaktan ibaret saymışlar, o kitapları kapattıktan sonra bir daha kitaba el sürmemişlerdir. Ne yazık ki okumanın bu kadarı insana gündelik hayatta bazı kolaylıklar temin eder. Halbuki okumanın en büyük faydası okumaktan zevk alındığı zaman başlamaktadır. O zaman okumak sizin bir haber alma vasıtanız değil, arkadaşınız, dostunuz, kardeşiniz olur."
Bu satırlar Şevket Rado'nun "İnsanın En İyi Dostu" başlıklı yazıdan.
Vargı : Daha önce de değinmiştim. Ben Hayat Dergisi elime geçtiğinde (ben hiç satın almamıştım.) ilk olarak Şevket Rado'yu okurdum. Yetmedi Şevket Rado'nun "Eşref Saati" diye yazılardan seçkisini barındıran kitabı edinmiş ve defalarca , defalarca okumuştum...
".... okumanın en büyük faydası okumaktan zevk alındığı zaman başlamaktadır. O zaman okumak sizin bir haber alma vasıtanız değil, arkadaşınız, dostunuz, kardeşiniz olur."
Ne mutlu ki bu satırları yaşamımda deneyimlemiş ve ömür boy sürdürmüş birisiyim...