HAYAT-sayı-05 ( 23 Ocak 1964 )

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,259
6,628

Sayın murtaza5 ;

"Nerede bir irade varsa orada bir yol vardır. Bir şey yapmayı aklına koyan insan, verdiği bu kararla engelleri aşarak hedefe ulaşır. Muktedir olduğumuzu düşünmek, aşağı yukarı muktedir olmak demektir; bir hedefe gitmeye karar vermek çoğu vakit hedefe varmakla birdir. Bu şekildeki samimi kararlar insana, çok hallerde, etrafında güya kaadiri mutlak bir kurtarıcı varmış gibi gelir. Suvarrow başarısızlığa uğrayanlara : "Siz ancak yarı irade kullandınız." derdi... Onun en çok nefret ettiği kelimeler şunlardı : "Bilmiyorum" , "yapamam" , "mümkün değil"... O ısrar ederdi : Öğrenin, yapın, tecrübe edin!"

Bu satırları Şevket Rado "Samuel Smiles" "Kendine Yardım" kitabından aktarıyor.
Vargı : Ben adı geçen kitabı yıllar öncesinde satırlarını çize çize (hoş neredeyse tüm okuduklarımı çizerim zaten) okumuş ve yararlanmıştım. Şimdilerde bu tür yayınlar "Kişisel Gelişim" diye adlandırılıyor...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...

***Not : Sayın murtaza5 ; Kendime söz vermiştim sana hata bildirmeyecek ve senden bir istekte bulunmayacaktım. Ancak benim için çok önemli olduğu için bu sözümü tutamıyorum. 20. pdf sayfasındaki Halide Edip Adıvar ile yapılan söyleşinin ilk sayfası ters çıkmış (bu nedenle okuyamadım) düzeltme olanağı var mı? Düzeltilirse sevinirim...