Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Al Jaffee'nin karikatürlerinde TV deki izlediklerine bakınız. İşte bizim TV lerdeki dizilerin birçoğunda da hep mafya , hep silah , hep şiddet , şiddet , şiddet , şiddet.... Sonra da trafikte bile insanlar biribirini neredeyse öldürecek. Küçücük çocuklar bile yan baktın gibi sudan bir bahaneyle birbirini bıçaklayıp öldürüyor...
Elbette ki 1974'te derste gördüğümüz şu sözleri de unutmak mümkün değil : "Otoriter , dikta rejimlerinde insanlar iktidara karşı çıkamadığı için şiddetini kendinden güçsüze yöneltir. Yani toplum içe patları" ... Tam da bu cümlelerle toplum psikolojisini çözümlüyorlardı...
Mıstık'ın (Mustafa Ermektar) bir karikatürü beni aldı düşüncelere götürdü. Tavuk yemleri yiyerek ilerliyor. Yemleri döken adam tavuğa bakıyor. Kendi ayağı ile gelen tavuğun sonunu elinde bekleyen bıçak belirleyecek. Vargı : 1 - Yeme kanan sonuca katlanmak zorundadır. 2 - Her insanın kanacağı bir yem türü vardır. 3 - İnsanları yem ile kandırma ustaları politikacılardır.
Son sayı olduğunu söylüyorsun (arşivindeki) , üzüldüm. Baktım son sayı hariç tüm sayılar 8 sayfalık küçücük bir dergi. Ama bu sekiz sayfada ancak bu kadar güzel bir dergi olabilirdi , doğrusu... Güzel bir dergiydi...