Gone with the wind – January 8, 2025 - French Edition by Pierre Alary (Author), Margaret Mitchell (Original Author)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,364
59,623

Amerika Birleşik Devletleri'nin güneyindeki Atlanta'da varlıklı bir aileden gelen genç bir kadın olan Scarlett O'Hara, kararlı ve cesur ruhuyla yönlendirilen sakin ve rahat bir hayat sürer. 1861'de İç Savaş patlak verdiğinde dünyası yıkılır ve ağır sorumluluklar omuzlarına yüklenir.

Yıkım ve ölümün ortasında Scarlett hala aşkın hayalini kurar: Başkasına söz verdiği Ashley Wilkes'e duyduğu, tüm hayatı boyunca gizlice beslediği bir aşk.

Acımasız ve vicdansız, ahlaksız olduğu kadar baştan çıkarıcı bir adam olan Rhett Butler'ın gelişi, genç kadının mutluluğa giden yolunu bir kez daha alt üst edecektir.

Margaret Mitchell'in ünlü romanının uyarlaması

(Not: Üstat @rasel'in "Dünya Klasikleri" eserleri içinde yer almadığından paylaşılmıştır.)

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,498
9,261
Son zamanlarda diyar dostarımızın YZ kaynaklı çevirileriyle okunası çizgi romanların bolluğu, ayrıca yazı hazırlıklarım nedeniyle, siz ve diğer dostların paylaşımlarına yorum yazma zamanım bir hayli etkilendi. Ama, mümkün oldukça ara ara da olsa yorum yazma faaliyetlerimi sürdürmeye çalışıyorum. Sunduğunuz eser, sadece benim değil ailemdeki kişilerin de favori eserlerinden olunca ilgisiz kalamadım. Kaynaklarda " ABD'de İncil'den sonra en fazla okunan eser " olarak geçmesi boşuna değil. Tabii, ana neden oldukça detaylı ABD iç savaş tasviri. Ama toplumuzda bu kadar sevilmesinin nedenleri çok farklı. Konudaki aşk, artistler hatta film müziği, roman, filme yönelik anılar gibi unsurlar, daha baştan çizgi romanın maça 1 - 0 başlamasına neden olmakta. Henüz okumadım ama, sayfaların bende bıraktığı izlenim, Pierre Alary'nin duygu yüklü romana yakışır bir sonuç çıkardığı yönünde. Ne de olsa , romanın yazarı Margaret Mitchell'in kimliği gazeteciydi. Mitchell bu kimliğini romana adeta " belgesel hava " yı kazandırarak, detaylı tasvirleriyle kanıtlamıştı.

Diyar arşivimize yine ilginç bir çizgi roman kazandırdığınız için teşekkürler değerli @balkan.

Son düzenleme: