Goldstar Müzik Seti

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
890
12,505
İstanbul
n8e9fai.jpg

Goldstar müzik setinin üretim tarihi 1986 (Yanlış hatırlamıyorsam Vestel'in çıkardığı bir üründü).
1987'de babam hediye olarak almıştı. Ses kalitesi çok iyiydi. Kasetçalarları bozulduktan sonra,
radyo ve pikabı yıllarca çalışmaya devam etti. Hacimli bir yapısı olduğundan, koyacak yer bulmakta zorlanmaya başlamıştım.
Nihayetinde, bu da çöpe atıldı.

Not: Sol üstteki ilk fotoğraf benim çektiğim. Diğerlerini internetten buldum.

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,608
5,460
Osmaniye
Bu tür müzik setleri o dönemler de önemli bir statü göstergesiydi. Ev sahibinin müzik/radyo/kaset vs ile ilgisinin olduğunu gösteriyordu. Gezmeye gittiğimiz evler de genel de salonun bir köşesinde olur ben de hayran hayran bakardım. İlk dikkatimi çeken ise kasetçalarda radyodan müzik kaydı olurdu. Bu tür katlı müzik setleri 90'lı yılların sonuna kadar kullanıldı. Sonra internet bir silindir gibi üzerinden geçti.

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
890
12,505
İstanbul
ggwgy4x.jpg

Çok sevdiğim bir müzik setiydi. Mikrofon girişini kullanarak sazımla kayıt yapabiliyordum.
Sol taraftaki kaset çalarken, sağdaki boş kasete kayıt yapabiliyordum.
Bu kaydı yaparken, mix kayıt özelliğiyle sazımın sesini de kayda ekleyebiliyordum.
Bu şekilde arkalı-önlü 2 kaset doldurduğumu hatırlıyorum. Bu kasetleri bir arkadaşım o zaman dinlemek üzere ödünç almış,
fakat bir daha geri getirmemişti. Kasetleri vermek pişmanlıklarımdan biridir.