Gatilho (Tetikçi-1).Türkçe Çeviri

pam

Çeviri & Balonlama
27 Kas 2009
275
3,561
Merhaba Arkadaşlar...
Carlos Estefan ve Pedro Mauro tarafından yazılıp çizilen Gatilho (Tetikçi) eserini çevirip balonladım. Kitabı benim bulabildiğim Portekizce versiyonundan yapay zekaları kullanarak çevirdim. Daha önce çevrildi mi diye sormadım ama umarım mükerrer çeviri değildir.

Üç kitaptan oluşan spagetti western tadındaki bu mini serinin ilk kitabını sunuyorum. Eserin devamını da çok uzatmadan hazırlayıp paylaşmak niyetindeyim.

Kitabın önsözünü de üstat Gianfranco Manfredi yazmış.

Umarım beğenirsiniz. Keyifli okumalar...

3tie5ky187z7czk5g.jpg

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,338
46,631
Üstat @pam, öncelikle İspanyolcadan çeviri için, sonrada balonlayip, paylaştığınız için çok teşekkürler. Western'in ben dahil bu forumda taraftarı çok. Büyük bir ilgi ve beğeniyle okunacağından eminim. Sağolun, varolun.

İndirip hemen okudum. Çizim ve renkler harika. Konu ilgi çekici. Geri dönüşlerle anlatım tutarlı. Carlos Estefan ve Pedro Mauro'nın daha önce bir eseri okumamıştım.Mauro'nun çizimleri öyküye farklı bir tat vermiş.

Tekrar teşekkürler Üstat @pam.

Son düzenleme:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,368
8,178
Çizgi roman dünyasının ünlü sanatçılarından Manfredi, kitabın önsözünde her ne kadar '' bu bir Spaghetti Western nostaljisi değil '' diye yazmış olsa da, macerayı okumaya başlayıp, sayfaları çevirdiğimde, önsözde belirtilen '' Sergio Leone' ye saygı duruşu ''nu ben de hissettim. Bir çok sayfadaki Western sahnelerine ilişkin karelerde, ister istemez, unutulmaz '' cool '' karakter Clint Eastwood gözlerimin önündeydi.

Ayrıca, İspanyol çizgi romanı ve de Western dünyası birleştiğinde, Jordi Bernet'in çizdiği '' Jonah Hex '' karakteri de, sanırım ilk akla gelenlerdendir.

'' Tetikçi '' , son zamanlarda okuduğum , oldukça kaliteli Westen çizgi romanlarından biriydi. Sn. @pam , her zamanki usta işi çeviri çalışmalarından birini daha başarıyla yapmış. Çok teşekkürler.

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,313
81,548
hiçbiryerde :)
Açıkçası artık western hikayeleri okumak veya filmlerini izlemek için özel nedenler gerekiyordu benim için ve "pam" çevirisi olunca okumak istedim. Bir solukta bitirdim tabii... Kitabın arka kapağındaki bir yorum, halen western türünün bir çok teması, zenginliği vb olduğunu iddia ediyor ama bence tema hep aynı: Haksızlık, zulüm, intikam ve adalet isteği. Bu kitabın teması da benzer. Benzer ama gerçekten kendisini okutturuyor, boşuna değil hala vahşi batı hikayelerini sevmemiz, kopamamamız :) Finalde karakterleri çok anlayamadım yalnız, baba oğul çarpışması mı oldu, kim kimdi biraz karıştı, ikinci ve üçüncü kitabı da okuyunca belki anlayacağım, spoiler olmasın şimdi. Harika kitap için çok teşekkür ederim sevgili "pam" gerçekten bir solukta okudum ve devamını da sabırsızlıkla bekliyorum.

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
4,689
13,801
Eline yüreğine sağlık üstadım. Bu hafta içi "Tetikçi" paylaşımları haftası olacak gibi, tüm emek ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Sevgi ve Saygılar.