Foruma Girişte Sıkıntı

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
851
10,677
Karşılaştığınız durum, Koşullu Yönlendirme Saldırısı (Conditional Redirect Hack) (genellikle "SEO Spam" veya "Cloaking/Gizleme" ile ilişkilendirilir) olarak bilinen çok yaygın bir web sitesi hackleme türüdür.

İyi haber şu ki, cihazınızda veya tarayıcınızda bir sorun yok; sorun tamamen cizgidiyari.com sitesinin sunucu tarafında. Web sitesinin kendisi hacklenmiş durumda.

Bu Hack Nasıl Çalışıyor?
Hackerlar, cizgidiyari web sitesinin arka plan dosyalarına yetkisiz erişim sağlamış ve kendi kodlarını yerleştirmişler.

Google'ın otomatik botları, arama sonuçlarını güncellemek için cizgidiyari'nı taradığında bu kod Google botunu algılar. Gerçek çizgi roman forumu yerine Google'a gizli spam içeriğini (eskort sitesi açıklamalarını) sunar. Bu, arama sıralamalarını manipüle etmek için kullanılan ve "cloaking" (gizleme) adı verilen bir tekniktir.

Google'dan bir bağlantıya tıkladığınızda, tarayıcınız web sitesine "Bu ziyaretçi az önce Google.com'dan geldi" bilgisini veren HTTP Yönlendirme (HTTP Referer) adlı bir veri parçası gönderir. Kötü amaçlı kod bu yönlendirme verisini tanımak üzere programlanmıştır. Bir arama motorundan geldiğinizi görürse, bağlantınızı hemen keser ve sizi zararlı veya spam sitelere yönlendirir.

URL'yi doğrudan adres çubuğunuza yazdığınızda veya bir yer işareti kullandığınızda tarayıcınız bir HTTP Referer göndermez. Kötü amaçlı kod, geçmişinizde bir arama motoru görmediği için gizli kalır ve size normal çizgi roman forumunu sunar. Saldırganlar bunu bilerek yaparlar, böylece gerçek web sitesi yöneticileri ve düzenli kullanıcılar sitenin hacklendiğini fark etmezler ve kötü amaçlı yazılımın çok daha uzun süre aktif kalmasını sağlarlar.

Ne Yapmalısınız?
Çizgi Diyarını ziyaret etmek istiyorsanız, adres çubuğunuza doğrudan https://www.cizgidiyari.com/ yazın veya bir yer işareti (bookmak) oluşturun.

Verileriniz Konusunda Dikkatli Olun: Doğrudan adresi yazdığınızda forumun kendisi normal görünse de, sunucu hala ele geçirilmiş durumda. Eğer forumda kullandığınız email ve şifreyi başka yerlerde de kullanıyorsanız, bu diğer hizmetlerdeki şifrelerinizi derhal değiştirmelisiniz. (Bu hepimiz için geçerli)

Sevgili site yönetimi
Sitemiz büyük ihtimalle spam yönlendirme saldırısına maruz kalmış. Sunucu dosyalarının temizlenmesi ve hackerların içeri sızmasına izin veren güvenlik açığının bulunup kapatılması gerekiyor.

Son düzenleme:

cekicenim

Yapay Zeka Çeviri Balonlama
6 Şub 2018
425
9,084
KSK
Siteyle alakalı değil, yine yayıncının cpanel açığı sanki. Aynı yayıncıda kalınacaksa, en azından cpanel olmayan bir pakete geçilmesi, sorunları azaltabilir.

wretch

Yeni Üye
5 Tem 2026
13
49
Sorun çözüldü sanırsam el alışkanlığıyla yandex veya firefox gibi bir tarayıcıdan değil doğrudan chrome'dan girdim beni buraya yönlendirdi.

sersenol

Yeni Üye
30 Ağu 2011
14
23
Ben Chrome dan giriyorum ilk önce siteye ulaşılamıyor ifadesi çıkıyor ama bir kaç saniye bekledikten sonra siteye giriyorum

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
179
225
Eğer web sitesi ele geçirilmiş olsaydı aynı sorun windows ortamında da olurdu.
Ben laptop' dan windows 11 işletim sistemi ve Chrome tarayıcıdan çizgi diyarı' na giriyorum, anlatılan problemi yaşamıyorum,
anlatılan sorunun kaynağı android ortamına göre hazırlanmış yönlendirme saldırısı olsa gerek.

Konudan ayrı şöyle ufak bir sıkıntı var; Chrome, çizgi diyarı ana sayfayı güvenli olarak görürken buna mukabil site içinde bazı farklı konuların sayfasını açınca (genellikle 2010-2015 yılları civarında oluşturulan konuların sayfaları (https olmasına rağmen)) bu sayfa güvenli değil diyor, yöneticiler bunu biliyorlardır umarım,, ancak sorun yaratmıyor sayfalar açılıyor.

Son düzenleme:

drdex

Yeni Üye
25 Şub 2026
15
19
site bende çok çok geç açılıyor. hem androidte hem de bilgisayardan girerken aynı sorunu yaşıyorum. çok beklemem gerekiyor siteye girebilmek için.