scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,211
- 75,439
Ev Konserveciliği El Kitabı
Dili: Türkçe
Yazan: Gönül Cengiz (ziraat mühendisi ve gıda teknoloğu)
32 MB, CBR
Ev konserveciliği ile ilgili bu kitapçık, gıda güvenliği ilgili tartışmaların yoğunlaştığı şu günlerde belki daha da değer kazanmıştır. 24 sayfalık bu küçük el kitabı aslında bir cam (kavanoz) üreticisi tarafından promosyon amacıyla çıkartılmış. Kuşe kağıda kaliteli bir biçimde basılmış kitabı bir ziraat mühendisi ve gıda teknoloğu olan Gönül Cengiz hazırlamış. Evde yoğurdunu kendi yapan biri olarak hemen ilgimi çekti ve sizlerle de paylaşmak istedim. Aslında kitap çok uzun yıllardır kitaplığımda duruyordu, ama benim yeni ilgimi çekti, çünkü rafları karıştırırken onu saklandığı köşede dün yeniden keşfettim. Hangi tarihte basıldığı içinde yazmıyor (kaliteli baskısından bu yıl basılmış sanabilirsiniz) oysa önsözünde "gıda ithal etmeyen ve nüfusumuza yetecek kadar gıda maddesi üretebilen birkaç ülkeden biri olduğumuz" ibaresini okuyunca herhalde en az 20 yıllık bir kitapçıktır diye düşündüm!
Gıdalarımızla ilgili hiç endişe duymayacağımız günlere, ve tabii ki takrar gıda ithal etmeyen ülkeler arasındaki yerimizi alacağımız günlere bir an önce kavuşmamız dileği ile, hepinize iyi okumalar. Umarım yararlı olur.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(Mega)Önsözde yazılanlar biraz mazide kalmış gibi.