En İyi Çizgi Roman

bilgehansadi

Yeni Üye
24 Eki 2025
20
64
Biliyorsunuz çizgi roman kahramanlarının bazı arkadaşları var. Bunlar o romanın tadını kaçırmaktadır.
Tommiks'te konyaktan başka konuşmaları olmayan Konyakçı ve Doktor,
Tom Braks'ta köfteden başka laf bilmeyen Baron,
Teksas'ta (Çelik Blek'te) sürekli soğuk espriler ile Rodi ve Profesör.
Zagor'da yemekten başka konuşması olmayan Çiko
gibi. Bu ve benzeri romanları ben şahsen çok sıkıcı buluyorum.
Teks'de de, Teks'in arkadaşı Karsona sürekli yaşlı deve demesi ve kırıcı hitap etmesi sıkıcı.

Bu sıkıcı romanlar arasında, zekâya hitap eden maceralar olması sebebiyle sadece Teks'i
okuyorum. Bilmiyorum bana katılan var mı?

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
543
8,862
Evren
Şahsen katılmıyorum. Tıpkı çok sevdiğim aşure gibi, hepsi birbirinden farklı malzemelerden oluşan ama birleşiminde ortaya çıkan müthiş bir lezzet. Her birinin tadını ayrı ayrı alabiliyorum ama toplamında hafif bir tatlı. Zembla'daki arkadaşlar mesela, Yeye olmadan yavan olur. Ana karakterin haricindeki figürlerin çorbanın tuzu biberi olarak görüyorum şahsen. Çok ciddi tek karakterli kitaplar arıyorsanız fümetti size göre değil bence.

Son düzenleme:

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
821
8,365
istanbul
ekşiden alınma başlık tarzı. hmm.. alırım bi dal. ( bknz: nasıl daha kötü cevap yazılır. )

daha sonraki başlıklar:
zagorun abartılmış bir balon olması.
örümcek adamı gerçekten seven var mı?

Son düzenleme:

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,758
10,584
Biliyorsunuz çizgi roman kahramanlarının bazı arkadaşları var. Bunlar o romanın tadını kaçırmaktadır.
Tommiks'te konyaktan başka konuşmaları olmayan Konyakçı ve Doktor,
Tom Braks'ta köfteden başka laf bilmeyen Baron,
Teksas'ta (Çelik Blek'te) sürekli soğuk espriler ile Rodi ve Profesör.
Zagor'da yemekten başka konuşması olmayan Çiko
gibi. Bu ve benzeri romanları ben şahsen çok sıkıcı buluyorum.
Teks'de de, Teks'in arkadaşı Karsona sürekli yaşlı deve demesi ve kırıcı hitap etmesi sıkıcı.

Bu sıkıcı romanlar arasında, zekâya hitap eden maceralar olması sebebiyle sadece Teks'i
okuyorum. Bilmiyorum bana katılan var mı?
Size katılmam mümkün değil.
O beğenmediğiniz yan karakterler çocukluk yıllarımızın unutulmaz kahramanları ve hafızalarımızın kilometre taşlarıdır.
O beğenmediğiniz karakterler, o eserlerin , o maceraların tuzu biberidir.
Tıpkı Karaoğlan'daki Çalık ve Balaban gibi...
Tıpkı Tarkan'daki Kulke gibi.
Hatta Tenten maceralarındaki BONCUK, Ya da Kaptan Swing'deki Puik veya Redkit'deki RİNTİNTİN bile o maceralara ayrı bir tat katanlardır.
Tıpkı...
Tıpkı... tıpkı... tıpkı... bu tıpkılar uzar da uzar.
Onlar olmasa o maceraların tadı tuzu olmaz.
Siz isterseniz bu konuyu bir daha düşünün kardeşim.
Ha... şurası da gerçek ki;
O karakterleri sevmek zorunda değilsiniz.
Nasıl ki sevmediğiniz bir yemeği zorlayarak kimse yediremezse bu bahsettiğiniz kitapları da okumayıverirsiniz olur biter.
Bu arada yukarıda yorum yaparak düşüncelerini paylaşan sevgili @Logic dostumun düşüncelerine de aynen katıldığımı belirtmek isterim.
Kal sağlıcakla...

semihd

Aktif Üye
7 May 2011
202
478
Çizgi romanı tüm renkleriyle seviyorum. Çok gerçekçi olan çizgi romanlar yerine fantazinin öne çıktığı çizgi romanları daha çok tercih ediyorum. Çizgi romanın böyle bir avantajı var. Bizi gerçekliğin ötesine götürebiliyor. Niye bunu kullanmayalım ki...

Ray Luca

Aktif Üye
11 Tem 2016
371
1,529
Çengelköy
Zembla'da biraz fazla yan karakter var. Onları da severim gerçi ama Profesör, Rodi, Tonton, Baron, Çiko olmazsa zaten olmaz.
Özellikle Pröfesör adamdır.