En beğendiğiniz çizgiromanlar?

kongre12

Yeni Üye
10 Eyl 2010
1
3
Ben özellikle Teksas'a hayrandım ve hala hayranım. Bu arada, Kaptan Swing ve Tommiks'te benim favorilerim arasındadır. Kaptan Swing'teki o Ontario Gölü çocukluğumda nerede olduğunu bilmediğim ama sanki bize yakın biryerlerde gibiydi. 1994 yılı'nda şans eseri Kanada'ya gittim ve yaşadığım yer Ontario Gölü'ne 100 km kadardı. Her hafta sonu göl kenarına gider piknik yapardık. Hava bizim Türkiye'ye göre çok soğuk sayılsada, her nedense ellerimi o göle daldırır, sanki o gölle hasret giderirdim. İnanılır gibi değil ama orası tıpkı Kaptan Swing'tekinin aynısıydı.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Cellatbey

Aktif Üye
7 May 2010
339
265
Benim çocukluk ve ilk gençlik dönemlerinde,bizim oralarda öyle çok çeşit bulunmadığı gibi bulunanlarıda tam eksiksiz bir seri halinde takip etmek imkansızdı.Çoğunlukla Teksas ve Tommiks ağırlıklı olarak bulunabilir,fakat onlar bile üç dört aylık yaz döneminde bulunur kış döneminde kitapçılar getirmezdi.Kitapçılar demek yanlış olur zaten bir tek kitapçıda çizgi roman bulunur diğerleri hiç bulundurmazlardı.
En kötüsüde o zor şartlarda temin ettiğimiz serileri büyüklerimiz ele geçirdimi sobaya atarlardı.
Benim gibi küçük anadolu şehirlerinde olanlar için çizgi roman tutkusu zor zanaattı.
Çizgi roman çeşitlerini zaten pek fazla bilmezdim.Çünkü O zamanlarda bizim oralarda ne varsa oydu.Onun ötesinden haberdar olmamız adeta imkansızdı.
Belkide tüm bu nedenlerden dolayı
Öyle vampirella.örümcek adam,gibi olanlar pek ilgimi çekmezdi.
Tüm bu şartlardan elbette etkilenmiş olacak tercihlerime gelecek olursak.

1-) Değişmez demirbaşım tek başına,TEX (Özellikle Çetin Karakoçun yayınladığı dönemin senaryo yazarları ve çizerlerinin oluşturduğu maceralar) Tex i halen okurken zevkle okuyorum.Her ne kadar eski senarist ve çizerlere olan tutkunluğum olsada yenilerinde pek çoğunu zevkle okuyorum.Halen daha pek çok çizeri birşeyler karalayıp geçmiyor.Halen daha pek çok senaryosu pek ala bir film senaryosu olabilecek kalitede.

Sonrakileri sıralayabilirim
2-) İlk dönem Zagorları (sorakilerin çizimlerini beğenmiyorum. Bana, adeta baştan savma karalayıvermişler gibi geliyor.)
3-) Swing (O zamanlar seri halinde devam edemediğimizden tam macera oluşu tercih sebeplerimizden biriydi.Tabiki Teksas ve Tommikse oranla biraz daha iyi senaryolu olmasınında payı var)
4-) Karaoğlan ve Tarkan
5-) Ret Kit (eğlencelik olarak)
6-) Tommiks ve Teksas (Artık okurken,çocuksu bulmama rağmen beni çocukluğuma götürüp nostalji yaşattığı için)

Diğerlerini sıralamam doğru değil onlarda sıralama yapamam.Onları merakla okumaktan ziyade nostaljik olarak okuyorum diyebilirim.Örneğin;
Tarzan,
Zembla,
Tombraks,
Gordon,
Kinowa
Pekos Bill
Vs.Vs.
kızılmaske ve Mandreke türünde olanlar,oldum olası pek önemsemediğim guruptandır.
Bu durumda İtalyan çizgi romanları favorimdir diyebiliriz.

Fakat;
Benim bir tutkum varki; O da Hiç okumayacaklarım olsa bile Tüm Türkçe çizgi romanların hepsine sahip olmak.Lakin; "Gönül cennet ister günah bırakmaz" Çizgi roman sahip olma tutkusu,garibana göre değil.Eh bende kuru bir emekli maaşından başka bir gelire sahip değilim.

"Gönül cennet ister, günah bırakmaz (müsaade etmez)"

Tüm çizgi roman tutkunlarına selamlarımla,herşey gönlünüzce olsun.

.

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,008
21,251
Gaziantep
Sevgili "altay1944",58 yaşındayım.(Şubat ta 59)1965 yılından beri Karaoğlan okurum.Hala çeşitli yayınevlerinin çıkardığı Karaoğlan'ları GG dan alırım."suatyalaz.com"a kaç kez sitem dolu mesajlar yazdım.Kısacası Karaoğlan okuru olarak yalnız değilsin bu sayfalarda.Diğerleri ise şöyle;
l-Tex
2-Ken Parker
3-M.Mystere
4-Mr.No
5-D.Dog

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,143
21,054
Ben de 54 yaşındayım. Önce Teksas'la tanıştım. Teks, Zagor, Tommiks, Ken Parker (Alaska) ile devam ettim. Bunların hepsi çok güzel. Zaten çizgi roman olunca uzun çalışmanın ürünü oldukları
ayrıca çizim ve anlatım zenginlikleri ile ölümsüz eserler. Bizim de Kaan' ımız, Karaoğlan'ımız, Tarkan'ımız, Malkoçoğlu'muz ve daha niceleri. Sıraya koyamıyorum. Hepsini seviyorum

conn33

Yeni Üye
4 Eki 2010
3
2
Örumcek adam ve Conan'I hala çok seviyorum. Eskiden gazete bayilerinden, eski kitapçılardan gider alırdık. O hikayeler ve maceralardaki ciddi diyalogları hala filmlerde bile yapamıyorlar. Örümcek adam'ın filmleri 05 yaş arası çocuklar için sırf ticaret, film sırf isminden dolayı gişe rekorları kırıyor. Conan'ın hala adam akıllı bir filmi yapılamadı..

BlackBishop

Çeviri & Balonlama
16 Eki 2010
2,061
21,842
Denizli - İstanbul
Marvel Dünyasında
X-Men, Spider-Man ve Silver Surfer

DC Dünyasında
Batman, Wonder Woman

Western Yıldızlarında
Ken Parker, Larry Yuma, Jeriko, Gringo

Dedektifler de
Martin Mister (rakip kabul etmem)

ve kategorilerin dışında
Gordon, Mandrake ve Phantom...

Son düzenleme:

designer73

Kıdemli Üye
13 Eyl 2009
120
65
Okumaya ilk başladığım dönemlerinde takip ettiklerim:
Tarkan (Okumayı Tarkan'la öğrendim denilebilir)
Teksas
Tommiks
Zagor
Red Kit
Hızır bey (Türkiye Çocuk dergisi)
Gençlik dönemi favorilerim:
Örümcek adam
Teks
Conan
Ken Parker
Silver Surfer
Mister No
Karaoğlan
Zagor
Yüzbaşı volkan
Tarkan
Şimdilerde ise takip etmeye devam ettiklerim:
Örümcek Adam (bulabildiğim tüm serileri)
Marvel kahramanlarının ortak maceraları (iç savaş, gizli savaş vs.)
Teks
Wolverine
Red Sonja (dynamit, marmara çizgi yayınlıyor şimdiye kadar 2 cilt çıkardılar)
Yürüyen ölüler (marmara çizgi şu ana kadar 4 cilt olarak yayınladı)
Mister No
Büyülü Rüzgar
Martin Mystere
Zagor (lal yeni serisi)
Saklı yüz (volto nascosto) (1001 roman 1 cilt çıkardı inşallah devamı gelecek)
Grey Strom (1001 roman 1 cilt çıkardı inşallah devamı gelecek)
bazı kısa seriler

DeadFool

Süper Üye
21 Ara 2010
556
324
Benimkiler Marvel'dan ne olursa olsun. Çok geniş ve süper kahramanlar hoş...

maruhana

Yeni Üye
6 Tem 2009
13
4
Tarkan, Kara Murat, Conan, Teksas, Tommiks, Tolga, Mister No, Örümcek Adam, Karaoğlan ve Zagor.. İlk aklıma gelenlerdir...

hakanbi

Süper Üye
3 Şub 2011
517
102
Bir sıralama da benden olsun; küçüklüğümde Zagor, Mister No, Swing, Teksas-Tommiks ikisini birbirinden ayırmıyorum. Gençliğimde Conan ve Alaska..

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,327
4,714
Zagor, Teks, Ken Parker, Conan, Kinowa... Ben modern binaları olmayan bir dünyayı seviyorum.

Belki de bu yüzden içinde doğal figürler olan bu çizgiler çekiyor beni.

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
114
Konuyu diriltelim bakalım:
1)Batman
2)Superman
3)Zagor
4)Diriltmek derken Simon Garth
5)Joker
6)Darkseid
7)Wonder Women
8)Green Lantern(Hal Jordan
9)Tim Drake
10)Dr. Doom

Aliaksandr

Aktif Üye
12 Ağu 2010
261
42
Benim beğendiklerim arasında mangalar da var ayrıca mangada çizgi roman ama paylaşımı yapılmıyor pek galiba en azından ben göremedim...
1.Zagor
2.Teksas
3.Zippy Ziggy
4.One piece
5.Kaptan Swing
ama benim beğenilerim sürekli değişiyor neden bende bilmiyorum?

MVCelebi

Yeni Üye
5 Şub 2011
87
232
Zagor
Teksas
ve Ultimate Marvel evreni :D
Unutmadan bir de oyundan uyarlanan Çizgi Romanlar..:D

ccahitkar

Onursal Üye
30 Eki 2010
4,802
2,766
metu
Benim için Teks'in yeri 1nci sırada, sonra Mister No, Zagor, Alaska, Kaptan Swing, Teksas ve Tommiks sıralaması geliyor. Aslında çizginin bütün eserlerini okumaktan sıkılmam ama sıralamaya gelince değişmez.

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
114
Benim için Teks'in yeri 1nci sırada, sonra Mister No, Zagor, Alaska, Kaptan Swing, Teksas ve Tommiks sıralaması geliyor. Aslında çizginin bütün eserlerini okumaktan sıkılmam ama sıralamaya gelince değişmez.

Fumetti'de Zagor'un üstüne tanımam. EsseGesse'nin eserleri de güzel ama konu belirli bir yerden sonra tekrarlıyor. Özellikle Teksas'da var bu durum. Ama yine de okumak zevkli oluyor.

memetalibey

Yeni Üye
28 Eki 2011
4
6
Almanya
Hikayesini Sevdiklerim

1- Kara Murat
2- Tarkan
3- Kızılmaske
4- Zagor
5- Mandrake

Çizgilerini Sevdiklerim

1- Kara Murat / Tolga
2- Tarkan ( Bazı bölümlerin çizgilerini sevmedim ) çizgilerini sevdiğim bölümler (Bayraktaki Canavar, Margus Kalesi, Kuzey Canavarları )
3- Kızılmaske
4- Zagor ( onunda tüm çizimlerini sevemedim ) arada bir başkası çiziyordu galiba
5- Ustura Kemal
6- Karaoğlan

memetalibey

Yeni Üye
28 Eki 2011
4
6
Almanya
Yukarda çizgilerini sevdiklerimden Tarkan Kuzey Canavarlarını yanlış yazmışım o değl aslında Müthiş Azuk isimli düşmanın olduğu bölümdü şimdi aklıma gelmiyor macerasının adı!?.. :)

tekira

Süper Üye
20 Ara 2010
621
73
Sana katılıyorum dostum... Zevklerimiz aynı... Judas ve Jeriko benim her zaman ilk beşimde olmuşlardır. İlkokul ve ortaokul çağlarımda ( 80 li yıllar ) tommiks ve zagor ilave olarak ta teksas en beğendiğim çizgi romanlardı. Babam sayesinde judas ve jeriko yu tanıdım. Ken Parker namı diğer Alaska da benim en sevdiğim çizgi romanlardan biri olmuştur. Belkide tam macera oluşları ilgimi çekmiştir. Teks i sevmem ise nedense otuzlu yaşlardan sonra oldu. Bir de Kara Murat var tabiki... İlk 5 ime gelince : Tommiks Teksas Judas Jeriko ve Teks. Rakar da her zaman baştacım olmuştur. Saygılar...

virgo_bsk

Süper Üye
13 Haz 2012
99
323
Sıralama yapacak olursak; 1. ZAGOR, 2.Mister No, 3.Red Kit ( Bu sevimli kovboyumuzu nedense yazan pek olmamış) 4.Tetikçi, 5..Martine Mystere, 6. Dylan Dog, 7 .WEST ve diiğer bir çoğu... :)

agunays

Yeni Üye
23 Tem 2011
5
5
Yukardakiler ilaveten
9.Superman
10.Örümcek Adam
11.Martin mystere
12.Süper Korku
13.Savaş
14.Lorel Hardy
15.Swing
16.Karaoğlan
17.Tarkan
18.Mister No
19.Red Kit

Son düzenleme:

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,724
14,599
iskenderun-Hatay
Aşağıda çizgi roman arşivimin 10'da 1'i görülüyor, hepsi fumetti ve okunma sırasını bekliyor..İndirmişsem de bayiden almamazlık etmiyorum çoğu yayını..(Bilgisayar kamerası ile çekildiğinden çözünürlük düşük)
lyyy.jpg

özgür yürek

Kıdemli Üye
15 Eyl 2009
130
258
Ben fantastik, ezoterik, okült konuları işleyen çizgi romanları daha çok tercih ediyorum. Digerlerini de okuyorum ama bunlar öncelikli.
Korku.
Conan
Red Sonya
Vampirella
Mandrake
Büyülü Rüzgar
Damphyr
Martin Mystere
Jungla
Bunlar en sevdiklerim.

Bunlar da ikinci sıradakiler:
Zembla