El Bustaci (Mısır Filmi - Türkçe Altyazılı) - 1968

buzancar

Kıdemli Üye
12 May 2014
114
944
El Bûstacî (البوسطجي / Postacı) - 1968

Alternatif isimler:
Al-Boustagy / El-Bostaguy, The Postman

Görüntü kalitesi oldukça iyidir.

İzlemek için:

Altyazı ayarı için:
Türkçe altyazı için altta ayarlar kısmındaki çark işaretine tıklanarak Altyazılar > Arapça Otomatik Olarak Oluşturuldu > Otomatik Çevir > listeden "Türkçe" seçilecek.

Açıklama:
Film Mısır'lı yazar Yahya Hakkı'nın aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Mısır sinemasının başyapıtlarından biri olarak kabul edilmektedir.

Filmin adına dair:
Mısır Arapçasında El-Bûstacî olarak yer alan sözcük Latince kökenli Posta kelimesinden türemiş olup Türkçe -ci eki ile Osmanlıca'dan geçmiştir.

Konusu:
Mısır'ın bir kasabasına atanan posta memuru genç çevresindeki yozlaşmaların da farkına varmaya başlar. Bunalıma giren postacı kendisini içkiye verir. Bu arada bazı mektuplar ilgisini çeker. İlk önceleri, sevgilisi ile yazışan bir kızın mektuplarını can sıkıntısını gidermek için eğlence olsun diye açarak okumaya başlar. Daha sonra da yaşadığı kasabadan intikam almak amacıyla kızın mektuplarına müdahale eder. Ancak bir süre sonra olaylar denetiminden çıkar ve süreç felaketle doğru sürüklenmeye başlar. İlk başlarda mektupları çaydanlığın buharına tutarak açıp okumayı sürdürür. Birgün yanlışlıkla yazıları bozar. Önemsenmeyen müdahalelerin insan yaşamını nasıl değiştirebileceğinin de ilginç bir örneği anlatılmaktadır.

Ayrıntılı bilgi:
Orijinal Arapça kitap için:

Al-Boustaguy.jpg


El-Bustaci-%28Poster%29%20%281%29.jpg


601601-2054981132.jpg
 
Son düzenleme:
Üst