Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Soyadın da Güvercin'miş! İnsan adına uygun olarak biraz barışsever olur! Gerçi hiç sevmem bu barışsever sözcüğünü, ama koskoca bir doktorun alnına sırça kültablası fırlatılır mı? Hele de bir Alman doktorunun kafasına? Deli misin sen Haydar Güvercin?"
Bu satırlar Fakir Baykurt'tan ..... Ne mi anlatıyor? Lütfen okuyunuz...
14. Sayafada Sargut Şölçün'ün bu sitedekileri ilgilendiren bir incelemesi var. Adı : "Yüzbaşı Volkan'ın İçyüzü (İdeolojik Çocuk Yayınlarına Bir Örnek)"
"Hayat, dengeye kavuştukça sanat ortadan kalkacaktır" demiş, ressam Mondrian.
......
Boşuna söylememiş Plehanov "Sanat sosyal hayatın aynasıdır" diye...
Bu alıntıları ileten Faruk Çağla , "Sanat, Felsefe Bilim" başlıklı yazısında...
"O gün size söylemediğim belki benim de bilmediğim için söylemediğim bir başka örnek vardı. Türkiye'nin kendi şiir geleneğinden batı aktarmacılğı ile ancak Orhan Veli olunur.Nazım olmak için kendi şiir geleneğinin boyutuna yaslanmak ve onu aşmayı düşünmek gereklidir. Ben o zaman Charles Cross'u Orhan Veli örneği için vermiştim. Charles Cross'u aşmak için yola çıkarsan Orhan Veli olursun. Fuzuli'yi, Nefi'yi aşmak için yola çıkınca da, eğer aşmak için sende cevher varsa, Nazım Hikmet olursun."
Bu satırlar Resim Sanatımızın Bir Çeki Taşı Mehmet Pesen'e ait (Tanju Cılızoğlu) ....