eankara'dan ÇİZGİ ROMANLARDA NANOBİLİM VE NANOTEKNOLOJİ

levon

Aktif Üye
18 Şub 2022
247
3,034
Muğla. Milas
ÇizgiRoman dostları, eankara yeniden bizlerle. ÇizgiRomanlarla ilgili etkili bir konuyla sayfalarımıza tam yol girdi. ÇİZGİ ROMANLARDA NANOBİLİM VE NANOTEKNOLOJİ. eankara, 21.yy.’da ‘’Nanobilim‘’in günlük yaşamımıza getirdiği, diğer taraftan çoğumuzun yabancı olduğu konuları kurcalıyor bu yazısında.
Bir sonraki yazısında ise, içinde bulunduğumuz yüzyılın tıp sorunlarından en önemlilerinden birini ele alacak. Tabii ki ÇizgiRoman penceresinden!

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,103
56,527
‘’Nanobilim‘’, ‘’Nanoteknoloji‘’ kavramları bana çok uzak. İlk defa bu konu hakkında birşeyler okudum. Şaşırdım ve de düşündüm. Üstat @eankara 'nın bu yazısından sonra ‘’Nanobilim‘’ ve ‘’Nanoteknoloji‘’ hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmanın zorunlu olduğunu gördüm. Çünkü bilimdeki gelişmelere geçmişten bugüne gelinen aşamalara hayran kaldım.

Farklı bir konuya çizgi roman kapsamında örneklerle yer veren Üstat @eankara 'ya çok teşekkür ederiz.

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,639
85,501
hiçbiryerde :)
Nanobilim veya nanoteknoloji ve çizgi roman konusu geçince hemen açtım ve bu
keyifli incelemeyi okudum. Bir ara gözüm Nathan Never'ı aradı, çünkü öyle hissettim.
O seride belki direkt nanoteknoloji kavramı geçmese de o evrende gördüğümüz
teknolojik düzey net olarak ileri nanoteknolojinin kullanıldığı bir düzeydir artık.
Tabii bu çok ayrı ve geniş başka bir incelemenin konusu olabilir ancak... Şimdi tıp
konusundaki yazıyı merakla beklediğimi de belirterek bu harika makale için
teşekkür ediyorum @eankara üstadım, iyi ki varsın.

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,474
9,101
İçten mesajları için Sn. @balkan ve Sn. @yeryüzü 'ne, beğeni yollayan dostlara teşekkür ederim. Benim için de, araştırmalar sonucu, çok sevdiğimiz Çizgi Roman dünyasıyla ilgili birşeyler karalayıp sizlerle paylaşmak güzel.

Bu yıl bilim üzerine yoğunlaştım. Nathan Mever, Martin Mystere, hatta Tex ya da Zagor sevdiğimiz kahramanlarımızın da hemen değil ama, sürpriz yapmak için sıralarını beklediklerini bildirmek isterim Sn. @yeryüzü . 😀😀 Ama ilk hedefim, işlerim dolayısıyla bir süre iki haftada bir olarak yayınlanacak yazılarımı haftalık periyoda oturtabilmek.

Destekleriniz benim için önemli, güç veriyor çalışmalarımda. Sağ olun, var olun dostlar.

Son düzenleme: