eankara hazırladı. FİLİSTİNLİ SANATÇILARDAN DİRENİŞ ÇİZGİ ROMANLARI.

levon

Aktif Üye
18 Şub 2022
244
2,973
Muğla. Milas
FİLİSTİNLİ SANATÇILARDAN DİRENİŞ ÇİZGİ ROMANLARI. 70 yıl önce ateşlenen Filistin Direnişi çok cephede sürmekte. Tabii ki ÇizgiRoman da bunlardan biri. eankara, bu konuda bir araştırma yaptı.
--Bir süredir, ÇizgiRoman dünyasında Filistin-İsrail çatışmasını konu alan nitelikli eserler görmekteyiz.
--Filistin'li sanatçı Leila Abdelrezaq ve Mohammad Sabaaneh en bilinen isimlerden.
--Amerikalı sanatçı Joe Sacco ve Kanadalı sanatçı Guy Delisle, çizgileriyle gerçeği haykıranlardan.
cizgiromantik.com ile kalın.

hadramut

Aktif Üye
19 Eyl 2009
411
986
makale için teşekkür

sesi olanların sesi ne güzel.

Sempati

Kafesteki kuşun ne hissettiğini biliyorum, ne yazık ki!
Yayla yamaçlarında güneş parlakken;
Rüzgar bahar çimenlerinin arasında yumuşak bir şekilde estiğinde,
Ve nehir camdan bir akıntı gibi akıyor;
İlk kuş öttüğünde ve ilk tomurcuk açtığında

gönlüme hoş geldi.

selam ile

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,342
8,234
Güncel gündemle de ilgili olduğu için daha da anlamlı, müthiş bir inceleme. Tanıtımı yapılan iki sanatçıyı da ne yazık ki daha önce duymamıştım. Özellikle Mohammad Sabaaneh'in linolyum baskı tekniğiyle hazırlamış olduğu kitabına bayıldım. Çizimleri müthiş ve Filistin sorununa politik açıdan değil de insani açıdan yaklaşması eserinin daha da etkili olmasına yol açmış. Bir konu politikleşince ne yazık ki insani dramlar unutularak konuya politika ve fanatizm penceresinden bakılmaya başlanıyor.
Filistin sorununu çizgi roman penceresinden ele alan bu harika inceleme için değerli @eankara üstadımıza ve bu güzel incelemeleri okumamıza olanak sağlayan değerli @levon 'a yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
4,095
44,119
Dünyanın görmezden geldiği, yokmuş gibi davrandığı bu büyük dramı yaşayan ülke sanatçılarını; gerek çizgilerle, gerekse fotoğraflarla dört-dörtlük sunan Üstat @eankara 'ya ve bizlerle paylaşan Üstat @levon 'a çok teşekkür ederiz.

Bu çalışmanın yaşanmakta olan bu büyük acıya son vermesi için bir adım olmasını dilerim.

thycoon

Kıdemli Üye
14 Şub 2011
636
2,746
Gündemdeki Filistin sorununa siyonist hegemonyanın dışından hatta tam Filistin içinden bakabilen iki sanatçı hakkında çok güzel bir çalışma/derleme olmuş. Her zamanki gibi Sn @eankara nın tez tadındaki teferruatlarıda içine alan araştırmaları ve usta anlatımı mükemmel bi eser ortaya çıkarmış, teşekkürler.

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
590
3,219
Tematik yazı serilerinizi ilgiyle takip ediyorum sn @eankara

Filistin Direnişi üzerine çok kapsamlı bu yazınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum
Yıllar önce bir belgesel izlemiştim sanırım 1001 Belgesel Film festivali kapsamında bir salonda bir film başladı.
Dayanışma ile ilgili bir filmi tüm salon neredeyse nefes seslerimizi duyacak kadar sessiz bir ortamda büyük bir coşkuYla izliyorduk.
Filme hayran kaldık.
Filmin doruk noktasına geldiğini sandık.
herkes çok beğenmişti

Işıklar yandı
Hiç kimseye daha önceden duyurulmamış, çekenin mutlaka ÖLDÜRÜLMÜŞtür dediğimiz yönetmeni sahneye davet ettiler.
Tüm seyirciler inanılmaz büyüklükte bir coşku ile o filmin sonunun doruk noktası değil de tüm film çekimi için sorularımızı yanıtlayamaya hazır yönetmenin tam karşımızda olması idi asıl doruk noktası

her ne kadar o salonda olmadığınız için o coşkuyu yaşayamayasanız bile
bu çok ödüllü belgeseli
mutlaka izlemenizi öneriyorum

sahin1

Aktif Üye
23 Eyl 2011
358
1,304
Konu Filistin ve de çizgi roman olunca teşekkür şart oldu. Ülkemizde belli bir kesim "bize ne Filistin'den" dese de bu problem bizi de direkt etkiliyor. Çözülürse eminim bizim de üzerimizden büyük bir yük kalkacak.