eankara hazırladı. ► AYA İNİŞ ◄ ‘’MOONBOUND‘’ Çizgi Roman incelemesi

levon

Aktif Üye
18 Şub 2022
251
3,127
Muğla. Milas
ÇizgiRoman dostları, eankara bombardımana devam ediyor. Yine ÇizgiRomanlarla ilgili etkili bir konuyla sayfalarımızda. Ay'a seyahat ediyoruz. Üstelik NASA'nın bugünlerdeki Artemis projesinde sürekli yaptığı ertelemeyi yapmaksızın. ► AYA İNİŞ ◄ ‘’MOONBOUND‘’.
# ‘’Bu insanlık için küçük, benim için büyük bir adım !‘’ #
eankara bir sonraki yazısında ise, bizi sevgili Martin amca ile buluşturacak !!!!

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
5,434
60,570
Üstat @eankara'dan yine şaşırtan, şaşırttığı kadar düşündüren bir çalışma... Geçmişten bugüne aya yolçuluk üzerine çizgi roman kitaplarından çok ilginç örnekler...

Beni en çok düşündüren ve etkileyen ise, sanatçı Frank Bellamy'nin Apollo ekibinin aya inişinden önce yaptığı ve 11 Temmuz 1969 tarihinde Daily Mirror'da yayınlanan çizimleri...

Öngürü? Hayal gücü? Geleceği görmek? İnanmak güç ama birebir çizmiş.

Teşekkürler Üstat @eankara, Teşekkürler Üstat @levon

Son düzenleme:

CYLO

Aktif Üye
8 Haz 2025
194
1,357
Sevgili üstadım eankara tanıdığım en iyi araştırmacı yazarlardan biri. Dikkat ve ilgiyle okuyorum.Büyük bir emekle hazırladığı konuları bizimle özveriyle paylaşan üstadıma ne kadar teşekkür etsem az.
Varolun üstadım...
(Ay Hırsızı kitabının yazarı Sunay Akın ında kulakları çınlasın.🤗)

pam

Çeviri & Balonlama
27 Kas 2009
338
5,920
"Neil Armstrong gerçekten asla aya ayak basmadı!" cümlesini yıllardır zaman zaman duyar ve komplo teorisi tutkunu kişilerin saçmalıkları olarak görürdüm. Son altı aydır sözüne bilgisine güvendiğim bazı kişilerin de bu fikri savunduğunu gördüğümden beri ilgimi çeken ve "acaba mı?" dediğim , ben de güncelliğini koruyan bir konuyken sn @eankara nın yine bu güzel çalışmasını görünce ilgiyle sonuna kadar okudum.

İnsanlığın Ay’a ulaşma tutkusunu sadece teknik bir başarı olarak değil, mitolojiden popüler kültüre, sinemadan çizgi romanlara uzanan geniş bir yelpazede ele almış, aynı zamanda Apollo 11 görevinin detaylarını, astronotlar arasındaki gizli rekabeti ve başta bahsettiğim o "sahte iniş" komplo teorilerini objektif bir dille aktarmış üstad (bu konudaki kendi fikrini belirtmemiş ama).
Metin, paylaşılan görseller ve teknik çizimlerle desteklendiği için ben de adeta bir "belgesel-makale" etkisi oluşturdu.

Her zamanki gibi ciddi emek verilip üzerine çokça çalışılmış bu belgesel-makale için teşekkürler, ellerine sağlık...

Moonbound grafik romanını da en kısa zamanda indirip okuyacağım...

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,514
9,369
Yorumlarınız, beğenileriniz güç veriyor , teşekkürler değerli dostlar. Bu arada Sn. @pam dostumuz fikrimi merak etmiş. Ne yazık ki, aradan bunca yıl geçmesine ve sayısız kaynak yayınlanmasına, belgesel filmler gösterilmesine rağmen ben de Alfredo Castelli gibi düşünüyorum, içimde hala kuşku var. Artık 21. yy. bilimi ve teknolojisi gündemde. Ama Artemis II projesinin bugünlerdeki durumunu görüyoruz . Çeşitli nedenlerle erteleme üstüne erteleme . Bu yılki görev alanı içinde Ay'a iniş yok. Bu görev, yıllar sonraki Artemis III projesinde, Elon Musk'ın desteği ile programa dahil edildi. Hal böyleyken yarım asır önceki büyük başarıyla yaşananları gördükçe, minik de olsa bir " acaba ? " sorusu uyanabiliyor.

Son düzenleme:

cesoaxl

Aktif Üye
22 Şub 2021
192
881
O acaba bende minik değil oldukça büyük. Diyelimki gidildi. Peki nasıl dönüldü. Elinde malzeme yok rampa yok hiçbirşey yok. İnsanları kandırdılar. Çok uzun hikaye bu ancak konuyu açmaya ne vaktim var. Nede insanların başını şişirmek istemem. Konuşmaya kalkarsam bi kitapta benim yazmam gerekir 😊