DVD artı dergisi 012 (Nisan 2006)

abboritta

Süper Üye
12 Ara 2020
1,396
14,705
7ZiSVGzn_o.jpg

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,387
7,081

Sayın abboritta ;

"KONG NE DEĞİLDİR?

* Hayvan sevgisini ifade etmek için sağlıklı bir örnek değildir.
* Sarşınların aptallığını tescillemez.

* Gorillerin sevebilen yaratıklar olduğuna kanaat getirebilirsiniz; ama rastladığınız ilk hayvanat bahçesindeki goril kafesine kucak açmanız, mal ve can güvenliğiniz açısından tavsiye edilmez.
"KONG NEDİR?

* Korku ve şefkatin aynı anda hissedildiği tuhaf bir umacıdır.
* Çok ama çok yaşlı bir goril azmanı; mürüvvetini bile görememiş, bebeğini sevememiş.

* Bir sevgi filmidir."

Bu satırlar "Kaçmayanı Goril Yesin" başlığı altında KİNG KONG filmi üzerine yazılanlardan bir seçme... Bence bu sayı adeta DOSYA KONUSU olarak KİNG KONG'u seçmiş gibi...

Vargı : Sadece sevgi konusu anlatılsa birçok havyan ile film çevrilebilir elbette. Ancak işin içine püf noktası olarak "KORKU ve ŞEFKATİN AYNI ANDA HİSSEDİLMESİ" duygularını amaç edinirseniz ancak o zaman King Kong başrolde olur.

Düşünün lisede birlikte okuduğunuz aynı arkadaşınızla yıllar sonra aynı işyerinde hatta aynı işyerinin aynı bölümünde birlikte çalışmak (küçük yerleşim yerleri için olabilen bir durum elbette) biraz zor bir olasılık. Bu durum benim başıma geldi. 1969 yılında Ankara Cumhuriyet Lisesinde aynı sınıfta olduğumuz arkadaşım Ayşe Çığ ile yıllar sonra Petrol Ofisi Genel Müdürlüğünde aynı şubede çalışma tesadüfüne denk geldik. İşte bu değerli arkadaşım bana bir gün "..... sana bir belgesel film önereceğim. Adı "Ağlayan Deve" bunu mutlaka izlemelisin." dedi. Bir türlü izleme olanağına kavuşamadım. Sonra bir gün izleme olanağına kavuşmuştum. Çok ama çok etkilendim. Bunu neden yazdım? Bu günlerde sanırım haberlerde izlemeyen kalmamıştır. Hani annesi tarafından rededilen zavallı Punch (maymun) var ya ..... İzleyenleri nasıl da gözleri nemli (benimki yaşlı) izledik... İşte Ağlayan Deve'e belgesel filminde de yavru deveyi annesi red ediyor... Çok duygulanarak izlemiştim. Bir yerlerden bulabilirseniz siz de izleyiniz lütfen...
Bu yakınlarda ise büyük torunum bana okuduğu bir kitabı elime tutuşturup "oku dedo" dedi. Ben de okudum (genellikle onun okuduğu kitapları ben de okur uzun uzun söyleşiriz.) ve yine vurulmuşa döndüm. Daha sonra bu kitabın filminin (filimlerinin) de çevrildiğini (Birinin oyuncusu Richard Gere) duydum... Kitabın kahramanı HACHiKO. Hachiko'nun yazarı ise Leslea Newman... Okumanızı bulursanız filmi izlemenizi öneririm.

Yani sadece King Kong gerekmiyor hayvan-insan ilişkisine daha ilginç yaklaşılabilecek bir çok daha yerinde örnekler var...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim ...