Dualarımız Cemal Ragıp Derin Usta İle

12 Şub 2010
15,002
548,523
Galatalı Salih, Doğan Bey, Şahin Bey, Durakoğlu gibi çizgi romanların çizeri Cemal Ragıp Derin ustamız hasta.

Bugün Orhan Dündar - Erhan Dündar ustalarla buluşmamızda Ramazan Türkmen ustayı görmek istedim. Telefonla aradığımda Denizli'ye Cemal Ragıp Derin ustayı ziyarete gittiğini, az önce hastaneden ayrıldığını söyledi. Daha sonra facebook sayfasında duyuru yaptı.

Ramazan Türkmen'in paylaştığı ziyaret anısını burada paylaşmak istedim.
Dualarımız Cemal Ragıp Derin usta ile....

Denizli Devlet Hastanesinde tedavi gören, çizgi roman ustalarımızdan Ragıp Derin abiyi ziyarete gittik. Muhiddin kardeşim ve oğlum Kağan ile birlikte... Öncelikle çizer tayfasından onu tanıyan herkesin tek tek isimlerini söyleyerek selamınızı ilettim. Onun da sizlere selamı var. Hep beraber buluştuğumuz eski fotoğraflarımızı gösterdim. Gözleri dolarak, tebessüm ederek, 'vaay vaay' diyerek çok mutlu oldu. Büyük moral buldu o resimlerde. Dualarınızı eksik etmeyiniz. Çok zor bir durumdan geçiyor. Morale ve psikolojik desteğe çok ihtiyacı var.
Dün geceki ziyaretime göre bugün daha iyiydi. Sağ tarafında bir felç durumu var. Ayağa kalkamıyor, kendisi yürüyemiyor ve konuşamıyor, dün zorlukla bir kaç kelime söyleyebildi. Ama bu sabah gittiğimde beni görünce heyecanla 'Hoşgeldin Ramazan'cığım', Allah razı olsun dedi. Hatta Nasılım? diye sordu. Ben de; 'abi benden yakışıklısın, bomba gibisin' dedim. Çok güldü. :) Ayağa kalkmaya çalıştı.
Sol elini birazcık kullanabiliyor, oynatıyor. Ben, sakın kendini bırakma abi, iyileşeceksin inşallah deyince gözleri doldu doldu taştı, elimi sıkıp havaya kaldırdı. Ve vedalaşırken de el bile salladı. Hepimizi çok özlemiş. Lütfen arayın sorun.
Şu bilgiyi de vereyim. Pazartesi günü Denizli'den taburcu olup, Fethiye'ye gidecekmiş. Fethiye'de Devlet Hastanesinin evde bakım hizmetinden yararlanacak. Fethiye'deki çizer dostlar ziyaret ederlerse iyi olur.
Bizi evlerinde misafir eden Ayşe yengemize, kızlarına, kayınpederi Emin Amca ve kayınvalidesi Kırım Türk'ü Kaniye anneye ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ederiz.

file

Moderatör tarafında düzenlendi:

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,208
76,692

Cemal Ragıp Derin ustaya acil şifalar diliyorum, umarım bir an önce toparlar. Onu yalnız bırakmayan, ilgisini esirgemeyen vefakâr diyardaşlara da teşekkürlerimi sunuyorum. Tekrar geçmiş olsun.

hemşinli

Aktif Üye
11 Eki 2014
224
678
Cemal Ragıp abiye acil şifalar diliyorum, inşallah tez zamanda ayağa kalkar. Ramazan abiyede bu davranışı için, teşekkürlerimi sunuyorum..

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,919
145,253
Ustaya Allah'tan hayırlı şifalar dilerim.
En kısa zamanda iyileşmesi dileğiyle.
Dualarımız seninle.

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,725
26,264
ordu-turkey
Allah daha uzun yıllar nasip etsin.Ramazan abim bizlere vefanın semt adı olmadığını tekrar gösterdi.Büyük üstad yaşar kemalin dediği gibi güzel insanlar atlarına binip gitti.Demirin tunçuna insanın piçine kaldık demişti.Artık yok olmaya başlayan birçok güzellik var.Umarım tekrar canlanır.Saygılarımla.

Motion

Kıdemli Üye
31 Mar 2013
609
3,359
Cemal Ragıp Derin ustanın en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını temenni ederim.

Yüzünde ki umut ve gülümseme hiç eksik olmasın...

Bu rahatsızlığı atlatacağınıza gönülden inanıyorum Ragıp bey...
Saygılarımla...

kadirnip

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
21 Kas 2014
4,652
22,789
Adana
Üstadımıza geçmiş olsun... Yüce Allah'dan, Üstadımızı kısa sürede iyileştirmesini diliyorum...

Lichtenberg

Aktif Üye
16 Tem 2011
471
1,700
Geçmiş olsun, acil şifa bulsun. Bir çizer olarak ellerini kullanamaması, en büyük ızdırap olsa gerek, inşallah yakında düzelir.

Hikmet Yamansavaşçılar

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
23 Mar 2011
111
733
RAMAZAN Çok güzel bir davranışta bulunmuşsun. Seni tebrik ederim. Ragıp kardeşime şifalar dilemekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Allah yardımcısı olsun.

R.Türkmen

Çizgi Roman Ustası
12 Şub 2012
768
3,021
Çok teşekkürler değerli dostlar.
Gitmeseydim üzüntüm daha da büyüyecekti.
İyi ki gitmişim, beni görünce çok sevindi.
Nasıl diyeyim, çok duygulandı, ağladı. Beni de duygulandırdı.
Ama morali de yerine geldi. İyileşeceğine inancı arttı.
Eski fotoğraflarımızı gösterdim. Gördükçe hatırladı, çok güzel tepkiler verdi.
"İyileşeceksin, yine böyle buluşacağız, çay içeceğiz muhabbet edeceğiz,
n'olur kendini bırakma abi, Allah derman verir" dedim, söz aldım.
Konuşamıyor ama anlaşılabilir bir kaç kelime söyleyebildi.
Bana 'gitme' dedi, ben giderken de yerinden kalkmak istedi.
Ayrılmamız zor oldu, gidiyorum diyemedim, bir işim var geri geleceğim deyip vedalaştım.
Dönüp dönüp ben ona el salladıkça onun öylece arkamdan mahsun bakışını hiç unutamam.
Allah Ragıp abimize şifasını versin. Durumu çok iyi değil, Allah'tan ümit kesilmez.
İyileşmesi için dua ediyoruz. Allah hakkında hayırlısını versin.

Toplanıp bayramdan sonra bir hafta sonu Fethiye'ye gidebiliriz.
Çok çok iyi olur. Moral hastalarımızın ilacı...

kandraks53

Onursal Üye
29 Ağu 2010
2,776
8,077
İmkan olsada ziyaret adabilsek..Biliyorumki;hasta ziyaretinde,ziyaretçi ile birlikte,tüm dışarı içeri dolmuş gibi olur,hasta için..Moral olur güç verir hastaya..Bu nesleğe sizin çizgilerinizle başlamış biri olarak,acil şifalar diliyorum..

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,142
20,961
Ben de Fikret Kol üstadımızdan durumu öğrendim. Üzgünüz. Allah yardımcısı olsun. Umarım bir an önce eski sağlığına kavuşur. Geçmiş olsun.

atlas364

Süper Üye
13 Tem 2009
715
1,773
Cemal Ragıp Derin ustaya acil şifalar diliyorum, onu ziyaret eden vefalı dostlara da teşekkürlerimi sunuyorum

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,467
9,379
Cemal Ragıp bey,
En kısa zamanda sizi seven dostlarınıza kavuşmanız dileğiyle,
Acil şifalar diliyorum.

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,489
27,937
Şu mübarek günlerin hatırına Rabbim acil şifalar nasip etsin.Üstada büyük geçmiş olsun.Bir an önce kendini toparlamasını diliyorum.

Nejat

Guest
5 Şub 2016
319
3,133
29djxvt.jpg

Değerli çizgi roman sanatçıları ve değerli sanatseverler:
Çizgi üstadımız Ragıp Derin abimizin sağlık durumu iyi değil gibi.
Şimdi bir sürü sanatsal, edebi içerikli bir girizgâh yapmak
ve ne kadar iyi yazı yazdığımı göstermek yerine direk konuya girmek istiyorum.
Bir önerim olacak; Çizgi diyarı veya altın madalyon gibi çizgi roman siteleri organize etse de, biz çizer dostları, ahbapları ahde vefa örneği göstererek, bir hafta sonu Ragıp ustamızı hep birlikte ziyaret etsek acaba nasıl olur?
Ragıp Abimizin sağlığı hakkında genel bilgi telefonla veya watsapp grubuyla öğrenilebilinir.
Aslında bu ziyareti bir kaç çizer dostla da sessiz sedasız yapabilirdik.
Ancak şöyle bir düşünce bu yazıyı yazmaya ve paylaşmaya sevketti: Ragıp Derin usta kendi dönemi usta çizerlerimiz ve bu gün için yaşayan en büyük değerlerimizden. Yolu çizgi romandan karikatürden geçen Hemen hemen herkes Ragıp Derin efsanesini mutlaka bilir.
Biz çizerler arasında dayanışma her ne kadar zayıf olsa da böyle yaşayan kültür hazinelerimize hep birlikte sahip çıkılması gerekir.
O halde belki Ragıp ABİ sanatıyla güler yüzü, sempatik, sevecen, sıcak kanlı yardımseverliğiyle olduğu kadar bu sağlık durumuyla da bize yine aynı yardımseverlikle yol gösterir. Önerim için düşünceleri veya katkıları olanlar ve tüm sanatseverlerle bu sayfadan veya messengerden gelişemeler hakkında yazışabiliriz. Tüm Dostlara Selam ile...

Yaşar Fırat

12 Şub 2010
15,002
548,523
Çok iyi bir düşünce.
İrtibat sağlanabilse ziyaret için bir gün kararlaştırılabilir.

Ramazan Bayramı'ndan sonra sevgili Murtaza bey dostumuz İstanbul'da bir Çizgi Diyarı buluşmasında tanıştığı ve çok sevdiği Ragıp ustayı ziyaret amacıyla Antalya'dan Denizli'ye veya Fethiye'ye gitmek istedi. Ragıp ustanın bende olan cep telefonunu kendisine vermiştim. Ancak defalarca ve günlerce aramasına rağmen telefon cevap vermediği için irtibat sağlayamadı ve gidemediğini üzüntü ile beyan etmişti.

Bunu sevgili Ramazan Türkmen ile paylaşmıştım. O da kendisi irtibat sağlayıp bana dönecekti. O günden sonra Ramazan Türkmen ile de görüşmek kısmet olamadı. Hem onun hem de benim gündemim oldukça yoğundu bu nedenle sanırım.

Bu vesileyle tekrar iletişim sağlamak için çaba gösterelim. inşallah iletişim sağlanır. Çünkü hangi adrese gidileceği bilinmeden boş yere şehirlerarası seyahat etmek anlamsız olacaktır.

Ragıp ustaya şifa dileklerimi ve dualarımı tekrar ediyorum.

R.Türkmen

Çizgi Roman Ustası
12 Şub 2012
768
3,021
Evet haluk abi, epey oldu görüşemedik, inşallah bu Cumartesi günü görüşelim. iletişim mevzusunu halledelim. Bizi geçtim Türkiye'nin gündemi yoğun.

Ragıp abi hakkında biraz bilgi vereyim yengeden öğrendiğim kadarıyla...
Işın tedavisinden sonra durumu bir parça daha iyi olmuş şükür. Şimdilik stabil gidiyormuş. İştahı iyi olmasına rağmen kilo veriyormuş. Ayağa kalkamıyormuş ama konuşması güzel. Yenge bir video göndermiş, izledim epey eğlenceliydi. Şarkı bile söylüyordu. Bende hatta güldüm biraz... Eski hallerinden izler görmek sevindirdi beni.

Allah yardımcısı olsun ve acil şifalar versin.