Demir eller - Deneme

BlasterComics

Yeni Üye
15 Şub 2013
54
179
DC comics
Herkese merhabalar ! Bir kitap üzerinde çalışıyorum. ismi "Demir eller". 1.dünya savaşındaki 5 gencin hikayesini, bu gençlerden birinin ağzından anlatıyorum. Batı cephesinde yeni bir şey yok hesabı :) İlk üç sayfasını sizlerle paylaşmak istedim. Bu üç sayfada pek bir şey olduğu söylenemez. Benim merak ettiğim, bu üç sayfayı başka birileri okuyunca beğenip beğenmedikleri. sizce yazım tarzım iyimi, sürükleyici mi ? ilk üç sayfadan öğrenmek isteğim şey bu :) Aslında çizgi roman olarak düşünmüştüm ama sonradan fikrim değişti :) yine her zaman ki gibi, bolca yazım hatası oldugunu dusunuyorum. artık kitabın sonunda hepsine bir düzenleme yapmaya çalışacağım :) işte buyrun;

Herşeyden önce, biraz hikayeden bahsedeyim. Hikayenin ana karakteri genç bir alman olan Karl Stieber. Savaştan önce fransada yaşıyor fakat savaş patlak verince, almanyaya gelmek ve orduya katılmak zorunda kalıyor.tüm hikayede onun ağzından anlatılıyor. orduda tanıştığı diğer 4 yaşıtıyla iyi anlaşıyor ve cephede birbirlerinden ayrılmıyorlar. hikayede özetle 5 gencin cephedeki maceralarını anlatıyor.

Sizce devam etmeli miyim, yoksa şimdiden bu işi bırakmalı mıyım? Cevaplarsanız sevinirim :)

RXvOdY.jpg

Son düzenleme:

uzung

Yönetici
14 Ağu 2009
3,445
29,493
İstanbul
Acemi çizgi romanı denemenizi keyifle izlemiştim.
Çizgi romanınız için acemi işi diyebilirsiniz belki ama bu okuduğum üç sayfa için kesinlikle
usta işi olmuş diyebilirim. En kısa zamanda bitirebilmenizi ve inşallah bastırabilmenizi dilerim.
Devamını okumayı çok isterim.

akim

Kıdemli Üye
29 May 2011
199
428
Şimdi okudum yazınızı. Sizinde belirttiğiniz gibi bazı yazım hataları var. :) Bir kaç yerde Kayser'i; ''kayser'' olarak yazmışsınız. Özel isimlere dikkat! :)
İkinci olarak, kelime tekrarı yapmaktan kaçınırsan okuma olarak daha sürükleyici olur.Mesela; '' eğer Kayser ona tüm bu ideallerin ona bağlı olduğunu'' şeklinde yazmışsın. Birinci ''ona''yı kaldırıp yerine noktalı virgül kullansan '' eğer Kayser; tüm bu ideallerin ona bağlı olduğunu'' şeklinde yani, daha iyi olur sanırım. Tabi ki bu benim düşüncem. :) Size en uygun gelen şekliyle yazın yinede.
Üçüncü olarak, yukarıda ki açıklamanızı okurken, bir kaç kişi beğenmezse yazmayı bırakmayı düşünüyormuşsunuz hissine kapıldım. Şunu unutmayın ki, hiç bir başarı bir anda elde edilmez. Bir anda elde edilen başarı gerçek başarı değildir, kısa bir süre içinde kaybolur gider. Gerçek başarılar; deneye deneye, belli çabalar gösterilerek elde edilir. Denedikçe, çalıştıkça kendinizi geliştirebilirsiniz. O yüzden devam, yazmayı bırakmayın. Umarım bu kitabı elimize alıp okuma şansını verirsin bize, bekliyoruz :)