Dantes 04-Tam Ödeme

orpa

Çeviri & Balonlama
23 Tem 2015
1,317
31,154
İzmir
Dantes 04-Tam Ödeme
7vxd7oz4e83pz7j5g.jpg

1q4pylyg24ud9dv5g.jpg
Lütfen Buradan İndirin
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,000
5,921
Dostların belirttiği '' Monte Kristo Kontu '' nitelemesi , hiç de yabana atılır gibi değil , çok yerinde. Genelde , @orpa dostumuzun güzel paylaşımları hakkında düşüncelerimi hemen paylaşmayı yeğlerim. Ancak , bu kez çok ciltli bir eser var karşımda , erken bir şeyler yazmamaktı amacım. Ama , @orpa için , çoğu zaman dostların yazdığı şeyi , en azından şimdilik tekrarlamak isterim. Sonraki ciltlerde düşüncelerimi paylaşmak üzere , titiz seçim ve emeklerinize çok teşekkürler @orpa .
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,000
5,921
Okuma planımda bulunan çizgi romanlardan fırsat bulup , Dantes'in ilk 4 cildini okudum. Her zamanki gibi '' spoiler '' vermemeye çalışarak , şunu söylemeliyim ki , eserin senaryo konusunun bir hayli gerçekçi unsurlardan kaynaklandığı hissi uyandı bende. Nitekim , senaryo çalışmasını gerçekleştiren Pierre Boisserie'nin yanında bir kişi daha yer almış , Philippe Guillaume . Guillaume , büyük ekonomi gazetesi Les Echos'un finans bölümü başkanı.

Gerçek hayattaki ortamların okuduğum sayfalara uyarlanmasındaki başarı ( özellikle ilk 2 ciltteki kişiyi hiç ortada bir neden yokken ortamın finans dünyası kirli ilişkileri ile götürdüğü hazin nokta ) sanırım yazarların finans dünyasını çok iyi tanımasından kaynaklanıyor. Ciltleri okurken , Alexandre'ın , Marion'un ya da Thierry'nin davranışlarına bakan okurun gözlerinde , farklı ülkede yaşasak da , mutlaka gerçek hayattan bazı sahneler canlanmıştır diye düşünüyorum. Çizgi romanda Juszezak'ın son derece '' realist '' çizimlerini de oldukça beğendim. ( Özellikle portre çizimleri dikkat çekici )

Emeklerinize teşekkür ediyorum @orpa . Daha önce yazıştığımız gibi , Boisserie - Guillaume ikilisinin '' La Banque '' isimli ciltlerini de , emekleriniz sonucu okumayı bekliyorum. Değerli @balkan 'ın diyarımızdaki paylaştığı ciltlerin , çevirileriniz için , İngilizcelerine ulaşmanız dileklerimle .
 
Üst