Dampyr Netflix Türkiye'de

spiru

Aktif Üye
Yeni Üye
23 Ocak 2022
153
981
Netflix Türkiye bugün itibarıyla film uyarlamasını kütüphanesine eklemiş.

Puanı "Superman" Brandon Routh'un Dylan Dog'undan yüksek,

Rupert Everett'inkinin altında.

Son düzenleme:

Çitaku

Yeni Üye
28 Ocak 2015
139
713
Dampyr'i izlemiştim. Gayet güzel bir uyarlamaydı. Dampyr sevenler kaçırmasın.
Buradan öğrenice Dylan Dog'a da baktım. İlgisi yok. Bonelli buna nasıl izin vermiş anlamadım.

spiru

Aktif Üye
Yeni Üye
23 Ocak 2022
153
981
Dampyr'i izlemiştim. Gayet güzel bir uyarlamaydı. Dampyr sevenler kaçırmasın.
Buradan öğrenice Dylan Dog'a da baktım. İlgisi yok. Bonelli buna nasıl izin vermiş anlamadım.
Verdiğiniz gazla ben de hemencecik izledim. Çok da beğendim. Uzun uzadıya övmeyeyim ama ortak akrabalıklar bulacağınız kimi filmleri kurgu sırasına göre dizeyim:

Overlord (2018), 30 Days of Night, Stargate (Kurt Russell), Blade, Hellboy, Lady Death, Raven@Teen Titans, Blade II (Sins of Our Fathers). Başrol üçlümüzü de beğendim (başkötümüzün yağlı saçlarıyla çakma Snape olmasını bir kenara bırakıyorum). Tesla'da Frida Gustavsson'u herhalde çizerler bile hayal edememişlerdir. Chalamet ve Zendaya gibi tiplere kalan Hollywood bebelerinden sonra ilaç gibi geldi.

Film tek başına, bir buçuk saatte
bunu vermekte zorlanmış olabilir, bu yüzden puanı bu kadar düşük diye yorumluyorum.
Vin Diesel'in xXx'i de bu puanlardaydı. Hatta geçenlerde yine bu puanlarda bir filme denk geldim. Normalde 6'larda gezer böyle "hidden gem" yapımlar. Lakin Şu Kingdomlu dizi fanlarının Breaking Bad'in 10 puanlı bölümü Ozymandias'ı göz açıp kapayana kadar 9.5'e indirdiğini gördükten sonra, bunlara da güven olmuyor artık. İlginiz varsa en azından baştan bir yirmi dakika şans verip kendi değerlendirmenizi yapmak en güzeli. Kurgunun sarkmasındansa at koşturur gibi hızlanması bu film için avantajlı olmuş, yoksa yüksek bütçeyle çekip, iki filme yayıp, canına okumak işten değil. Veya diziye çevirmek. İkinci bir film gelse, Blade II gibi, bunu geçmesi kolay ve daha keyifli olurdu, tek ona hayıflandım zira sonu elbette ki devam bölümüne açık.

Savaş söz konusu olduğu için, Nazi zombilerin yer aldığı Outpost, Dead Snow gibi filmleri yahut HBO'nun kendi bünyesinde çektiği tek mekan Conspiracy'i de burada anmış olayım, sanıyorum yine Netflix'te geçenlerde izlediğim "Fin Rambo" Sisu ile birlikte.