Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hemen girişte Asuman Kafaoğlu-Büke (ki bir dönem Cumhuriyet Kitap ekinde sürekli yazardı. Ve ben çok beğenerek okurdum.) "BEŞPEŞE" romanını inceliyor. Bu tür roman projesi ilginç. Nedeni Bu romanı bir veya iki (hani ortak yazılır ya bazen) yazar değil Murathan Mungan , Elif Şafak , Celil Oker , Pınar Kür ve Faruk Ulay ortaklaşa yazmış. Kitabın adındaki ilk hece olan "BEŞ" buradan geliyor. İlginç bir proje saptamam yerinde değil mi ?
"Bu soruya çok kısa bir yanıt vermek istiyorum. Ben çekirdekten, doğuştan devrimciyim. Birçokları gibi sonradan, özentiyle devrimci olmadım, hala da öyleyim. O dönemde toplumsal bir sorumlulukla, ilerici sosyalist hareket içinde yer aldım, grevlere gittim, yürüyüşlere katıldım, işçilerle sohbet ettim, tartışmalara girdim.Bütün bunları yaparken de şiirler yazdım. Trabzon'da yaşadığım olayları nasıl şiirselleştirdiysem bunları da bire bir , yaşayarak yazdım ve yayımladım."
Bu satırlar 12 Eylül askeri darbesi sonrası kitapları yasaklanan şair Miraç Yaşar'a ait....
Ben onu 1970 li yıllarda "Trabzonlu Delikanlı" şiir kitabıyla tanımaya başlamıştım...