Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hayatımda (yakın çevremde de) hiç bir zaman sürekli kafası karışıklığı yaşayan (kronik) insanları sevemedim. Elbette ki insanın zaman zaman bazı konularda kafası karışabilir , hatta karışmalıdır. Hatta bu işi bir şeydir . Yoksa fikri sabite denilen çok yanlış bir durum ortaya çıkar. Ama bu kafa karışıklığı insanı düşünce analizine ( durum analizine ) götürmeyip bunalım gibi sürüyor ise o zararlı...
Bunları niye yazdım. Cumhuriyet Kitap'ın bu sayısı İlhan Berk'e epeyi yer ayırmış bu sayısında . İşte İlhan Berk böyle bir inan. Okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. Nazım Hikmet ve Memed Fuat üzerine söyledikleri onun bu yaşında (derginin o tarihinde) bile karman çorman bir beyne sahip olduğunu gösteriyor. Ben onu hiçbir zaman sevmedim. Ne şiirini , ne düşüncelerini , ne de kendisini. Bu tip insanlar kendini aydın sanır ama bunlar çağdaş anlamda aydın bile olamamışlardır....