Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
" 'Şafak Türküsü' 1983 yılında Metris Cezaevi'nde yazıldı ; hücreleri saymazsak, küçücük koğuşlarda 16-19 kişi kalınıyordu. Yarıya yakınımız ya idam cezası almış ya da idamla yargılanıyordu. ......... içeride idamla yargılanan bir genç adam, bağırıp çağırmadan, yakınmadan umuttan söz etti şiirin dilince. ........ Bugün 'Şafak Türküsü'ne dönep baktığımda , niye yalan söylemeli, 'Aferin bana' diyorum."
Bu satırlar Nevzat Çelik'in söyleşi yapan Enver Ercan'a verdiği yanıtlardan bir bölüm ....
Bu önemli uzunca söyleşinin dışında Ataol Behramoğlu , Sunay Akın , Akgün Akova , Mehmet Çetin'in Nevzat Çetin üzerine değerlendirmeleri var...
Ne yazık ki şimdilerde kimse Nevzat Çelik'in kim olduğunu bile kimse bilmiyor....
Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim .....
Nevzat Çelik'i ilk kez Ahmet Kaya'nın "Şafak Türküsü" isimli albümüyle tanımıştım. Bu albümde 4 şiiri Ahmet Kaya tarafından bestelenmişti.
Sonrasında, kitaplarını da almıştım.