Cumhuriyet Kitap - Sayı 0458 - 28 Kasım 1998

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
943
13,318
İstanbul
m6b2te9.png

Not: Daha önce paylaştığım bir sayıyı paylaşmıştım, düzelttim.
Edit: Sayı ve tarihle ilgili hatayı da düzelttim.

Son düzenleme:

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,417
7,165
Sayın funghu ;

Çok yoğun olduğunu biliyorum. Yıl 1998 ise 488. sayı olmaz. Kendi kitaplığıma (reel kitaplığıma) baktım. Sonra da sunduğun Cumhuriyet Kitap'ın pdf ini indirip açtım. Haklıymışım. Tarih ise : 28 Kasım 1998 olmalı . O halde sayı kontrol edilmeli. Baktım (pdf ine) . Sayı (458) doğrusu bu... Düzeltirsen sevinirim...

Sevgilerimle sunarım değerli dost....

***Not : Yorum (okuyunca) yapacağım. Şimdilik okuyamadım...

Son düzenleme:

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,417
7,165

Sayın funghu ;

2. Sayfada YKY nin reklamı var. 2 adet kitabın reklamı var.
1. Kitap : Ülkü Tamer'in "Yaşamak Hatırlamaktır" kitabı.
2. Kitap : Tuna Baltacıoğlu'nun "Yeni Adam Günleri" kitabı.

Nisan ayının ikinci yarısında Nisan ayındaki dergilerimi almak için İstiklal Caddesine gideceğim. Bu arada oradaki YKY nin kitap satış yerine uğrayacağım. Çünkü Kitap-lık Dergisi'nin 241. sayısını almıştım en son. Bu sayı Ocak-Şubat-Mart 2026 tarihlerine aitti. Demek ki Nisan'da 242. Sayısı çıkacak. Onu alacağım. Ancak bu arada yukarıda saydığım iki kitap ta halen ellerinde varsa alacağım.
Çünkü Ülkü Tamer'i (Gaziantep'li şairimiz) çok severim. Anılarının tiryakisiyim. Hele Nakip Ali'nin sinemasına değin olanları su gibi içerdim.
Tuna Baltacıoğlu'nun ("Yeni Adam" Günleri) adlı kitabında ise (ben sıkı bir dergi okuruyum) bu kitapta "Yeni Adam" dergisini anlatıyor. Ben bu dergiye şimdiye dek erişememiş biriyim (benden eski tarihli olabilir ama sahaflardan da edinememiş durumdayım.) Doğrusu Yeni Adam dergisi elimde değil ama bari bu dergi üzerine bir inceleme kitabı edinmek için bunu almak isterim..

Bu sayıda Fethi Naci (kendisine hayranım) , Güney Dal ve Ahmet Karcılar adlarına dikkat... Benim yazdıklarım uzadığı için bunlara değinemiyeceğim (üzgünüm) ama şimdilik bu kadar yeterli...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim .....