Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
TÜYAP 16. İstanbul Kitap Fuarı Onur Yazarı Vedat Günyol...
"Yücel dergisine her ay Londra'dan çok güzel yazılar gönderen Orhan Burian adında birisi var... ........
Geldi, dost olduk. .... Biz onu bir yörüngeye oturttuk. .... Dört beş yıl çalıştık. Yücel, on yedi yıl çıktıktan sonra ne yazık ki kapandı.
Biz de Orhan Burian'la birlikte , kendi çabamızla, Ufuklar adlı dergiyi çıkardık.. Orhan Burian ne yazık ki bir yıl sonra öldü. Ben o sırada Rockefeller kuruluşunun çağrılısı olarak New York'tayım. Harward Üniversitesi'nde dinleyici sıfatıyla bulunuyorum. Ölümünü duyunca, bir yıl bir ay daha kalmam gerekirken, buraya geldim. Orhan Burian için bir sayı hazırladım. Orhan Burian ölürken ablasına 1000 lira bırakıyor. Diyor ki : (Bana Günyol derdi, ben de ona Burian derdim) : "Bu parayı Günyol alsın ve dergiyi sürdürsün."
-- Yeni Ufuklar adıyla sürdürdünüz....
-- Evet. Onun adını hep başa koydum , "Kurucu" diye. -- Yanlış anımsamıyorsam 275 sayı çıktı Yeni Ufuklar. Bugün adlarını duyurmuş birçok yazarın ilk yazıları da Yeni Ufuklar'da yayımlandı...."
Ankara'ya Lise için gelmişiz. Zafer Çarşısında Kitapçılara gidiyoruz. Yeni Ufuklar dergisini orada görüp aldım. Okudum. Sonra da okuru oldum... Çok sürekli alamıyordum ama birçok sayısını alıp okuyordum. Daha sonra hayranı olduğum Vedat Günyol'u birkaç kez yaptığı konuşmada dinledim. Bu ülke çok şanslı... Vedat Günyol ve arkadaşları gibi gerçek aydınları var....