Cumhuriyet Kitap - Sayı 0382 - 12 Haziran 1997

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
694
9,560
İstanbul
f3smkrt.png

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,140
6,270

Sayın funghu ;

"Yine bizim masallarımızdaki önemli iletilerin başında "Haklı olanın mutlaka hakkını alacağı, haksız olanınsa sonunda mutlaka cezasını bulacağı" iletisi yer almaktadır."

Bu satırlar Muhsine Helimoğlu Yavuz'un 90 masalı incelediği kitabı üzerine yazan Lale Gül'ün yazısından...
Vargı : "
Haklı olanın mutlaka hakkını alacağı, haksız olanınsa sonunda mutlaka cezasını bulacağı" yargısı doğru ancak işte MASALLAR için doğru. Gerçek dünyada ise bunun tersi doğrudur.

" -- Mandolinimi istediğim zaman çalacağım, dedim. Çalmış olmak için çalmıyorum ki! Sevdiğim için çalıyorum... Öğretmenimin yanında böylesine içten çalamazdım. Bir yığın hata yaptığımı söyler, beni huzursuz ederdi.

Çocuğun bu sözlerine annenin verdiği karşılık anlayıştan yoksundur.
-- Elbette hatalarını söyleyecek. Yoksa doğruyu nasıl öğrenirsin?
Oysa çocuk kendi gerçekliğini annesinden çok daha güzel anlatır.

-- Doğru olup olmaması önemli değil ki! Canım ne istediği önemli. Do sesini sevmiyorsam hiç do çalmam. Sol perdesine parmağım yetişmiyor mu? Hiç ret değil benim için hemen önündeki perdeye basarım çünkü. Sus işareti hızımı kesiyor? Susmam ben de..."

Bu satırlar çocuklar (hatta buradan büyüklere yönelik) kitaplar yazan Sevim Ak üzerine inceleme yapan Necdet Neydim'in yazısından.

Vargı : Necdet Neydim'in hala Cumhuriyet Kitap ekinde yazıyor. Bu satırları ise okuyan arkadaşın hemen yargıya varmadan uzun uzun düşünmesi için alıntıladım...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...