Cumhuriyet Kitap - Sayı 0366 - 20 Şubat 1997

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
666
8,992
İstanbul
87stysd.png


 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,082
6,097


Sayın funghu ;

Feridun Andaç Sait Maden'i anlatıyor. Hem de ne anlatma....
Vargı : Bugün Marmara Forum'a (AVM) gitmiştim. Oradaki kitapçıya girip kitap ve ilgi alanıma giren dergileri inceledim. Hemen kapıdan girişteki kitaplar arasında Sait Maden'in "Tüm Şiirleri" kitabına rastladım. İnceledim ama içimden şunları geçirdim : "Benim için Sait Maden nedir , diye sorsalar. Onun elbette ki çok ama çok yönlü bir sanatçı olduğunu biliyoruz. Ancak nedense benim için Sait Maden denilince (sakın ona haksızlık yapıp daha alt seviyedeki bir işle andığımı kabul etmeyiniz. ) benim için onun "Kitap Kapağı Tasarımları" gözümün önüne geliyor. Kapak tasarımları o kadar güzel ki ; şairliğinin bile önüne geçiyor (benim için)"
Evet buna benzer düşüncelerle doldu beynim o kitap elimdeyken....
Ancak şimdi buradaki yazının girişinde ise onun bu harika kitap kapaklarını tasarlayabilmesinin eğitim kaynağını öğrenmiş oldum ; "Orta ve Yüksek öğrenimini İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü'nde tamamladı."

Yaşar Kemal ile ilgili bölümde beni uğraştıran yazı var bu sayısında...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim ...



 

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
666
8,992
İstanbul
"Benim için Sait Maden nedir , diye sorsalar. Onun elbette ki çok ama çok yönlü bir sanatçı olduğunu biliyoruz. Ancak nedense benim için Sait Maden denilince (sakın ona haksızlık yapıp daha alt seviyedeki bir işle andığımı kabul etmeyiniz. ) benim için onun "Kitap Kapağı Tasarımları" gözümün önüne geliyor. Kapak tasarımları o kadar güzel ki ; şairliğinin bile önüne geçiyor (benim için)"
Sayın dedo11,

Sait Maden çok değerli bir sanatçımız. Tasarladığı, çizdiği kapakları çok beğenirim.
Ülkemizde şöyle tuhaf bir durum da var; biz, sahneye çıkıp üç tane şarkı okuyan insana da sanatçı diyoruz.
Terimler, kavramlar birbirine girmiş durumda.
 
Üst