Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Ankara'ya geldiğimde Ataç, S. Eyüboğlu, N. Cumalı, C. Sıtkı, O. Veli, M.C.Anday ve çok değerli bir gazeteci olan Erol Güney ile birlikte çoğu akşamlar Nahit Hanım'ın evinde, kimi kez de Sabahattin Bey'de toplanırdık. Bu toplantılara Suut Kemal Yetkin, A.H. Tanpınar , Hikmet Birand ve bazen A. Muhip Dranas katılırdı.
............. Halil Vedat Fıratlı'nın evinde 6 ay süreyle S. Eyuboğlu , N. Ataç, C. Sıtkı , O. Veli, O. Rıfat, M.C. Anday, N. Cumalı ve ben çok mutlu günler geçirdik."
Bu satırlar Münevver Oğan ve Nuray Altıntaş'ın Cahit Külebi ile yaptığı söyleşiden...
Neden alıntıladım : 1. Neden : Ankara'da sanat ortamının (o dönem) ne kadar zengin olduğunu vurgulamak için. Aziz Nesin'in bir zamanlar Ankara'da kaldığı evini Büyükelçi sokakta görünce duygulanmıştım.
"kimi kez de Sabahattin Bey'de toplanırdık" taki Sabahattin Ali'nin evi ise Ankara'da olanlar bilir Karanfil Sokak'taki Dost Kitabevi'ne girmeden ; Sol taraftaki bilgilendirme levhasını okuyunca o binanın eskiden oradaki apartmanda olduğunu öğreneceklerdir.
2. Neden : Daha önce de değinmiştim ben Cahit Külebi ile arada bir Atatürk Bulvarında karşılaşır ayaküstü bazen konuşur , bazen sadece selamlaşırdık.... Sık sık ta (kendisi şiirinde de kullanmıştı) "Nerede bir çocuk ağlıyorsa sebebi AMERİKADIR." derdi...
Siz ne dersiniz ?
Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim....
*Not : Değinemedim ama hayran olduğum Vedat Günyol ile de söyleşi var...