Cumhuriyet Dergi Sayı - 521 (17 Mart 1996)

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
671
9,057
İstanbul
cnc94rb.png

Son düzenleme:

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,084
6,110

Sayın funghu ;

"1994 yılı Şubat ayında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde ajans kurulur. İki yıl içinde sayısız haber ve röportaj üreten bu genç ajansın çekirdek grubu tatil sözcüğünü sözlüklere terkedip gece gündüz çalışır. Sık sık imzalarını dergimizde gördüğünüz MİHA'cıların kısa öyküsü gene içlerinden biri, Aslı Ulusoy yazdı."

Vargı : Aslında bunu kıskandım. Düşünün Türkiye'nin 4 yıllık tek Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek okulunda (Önce Ankara Başkent , sonra Ankara Gazi oldu) 1974 de öğrenciydim. Ama ne yazık ki o dönem bizim okulda böyle bir oluşum yönetim tarafından oluşturulmadı. Elbette ki biz sık sık haber, röportaj hatta fotoroman vb. çalışmalarını ödevsel olarak hazırladık ancak MİHA gibi değil bireysel ödevsel türdendi. Düşünün Cumhuriyet Lisesi'nde bile yönetime özellikle de Edebiyat öğretmenimiz olan Nesrin Barlas'a karşı onun Ülkü Dergisindeki tutucu çizgisine karşı Binanı girişindeki camekanlı bir duvar gazetemiz vardı. Çok sonraları 1985 yılında (İnanın 1980 Askeri darbesinin baskısı o kadar canlıydı ki girişte saçlar , kıyafet kontrol ediliyor kot pantolonlular bile bir daha gelirse alınmayacağı azarı ile karşılanıyordu.) Bu kötü ortamda bile İnşaat Bölümünde duvar gazetemiz vardı. Hem de Server Tanilli'den alıntılarla donanmış öğrenci yazılarını asardık ( Gazetenin yöneteni bendim ) . Ancak 1974 te bu olanağı yaratılamadı... Gel de üzülme... Gel de kıskanma (iyi anlamda).

"Geleneksel
dinsel yorumda hiçbir zaman "aşk", "sevgi" , "tutku" gibi duygulara ve sözcüklere yer verilmez. Orada geçen tek söz "zina"dır."

Bu satırlar Salome tiyatro oyunu için yazılan yorumdaki 13. sayfadaki spot yazıdan.
Vargı : Din neden sadece kafayı "zina"ya takar? Neden canlıların üremesinin vazgeçilmez koşulu olan cinseler arasındaki seks konusu hep tabu olarak ele alınır? Soruları ben sordum. Yanıtları size bıraktım...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim....

Not : Sayın funghu her ne kadar derginin kapağındaki sol üst köşede yıl (1995) görülse de bu yanlış. Daha önceki gelen veya sonrasında yer alan dergi sayı ve tarihlerinin mantıksal ilişkisi bunun (1996) olması gerekiyor. Zaten pdf sini (benim bu akşam pek kolay açamadığım) açınca sayfa altlarındaki tarihlerde de (1996) olduğu görülmektedir. Bilgine sunulur....

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
671
9,057
İstanbul
Not : Sayın funghu her ne kadar derginin kapağındaki sol üst köşede yıl (1995) görülse de bu yanlış. Daha önceki gelen veya sonrasında yer alan dergi sayı ve tarihlerinin mantıksal ilişkisi bunun (1996) olması gerekiyor. Zaten pdf sini (benim bu akşam pek kolay açamadığım) açınca sayfa altlarındaki tarihlerde de (1996) olduğu görülmektedir. Bilgine sunulur....

Tarih düzeltmesini yaparak, bağlantıyı yeniledim.
Düzeltme için teşekkür ederim Sayın dedo11, sağolun.