Cumhuriyet Dergi Sayı - 469 (19 Mart 1995)

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
581
7,497
İstanbul
qza9v36.png

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,957
5,619
Sayın funghu ;

Her ay onlarca edebiyat-siyaset-felsefe vb. dergiler alıyorum ve dünyanın parasını veriyorum. Şimdilerde orta kalınlıkta bir dergi ( öyle lake kağıt , süslü dergilerden bahsetmiyorum ) 150-200-250-300 TL ederi olan dergiler var. İnanın Cumhuriyet Dergi onlarla yarışacak içerikte bir dergi. Ne yazık ki maddi manevi nedenlerle artık böyle bir dergi artık (ne yazık ki) yok...

ATAOL BEHRAMOĞLU : Bizim edebiyatımızda yapı analizleri ve bu anlamda şiir eleştirisi pek yok... Şiir düşünürü diyebileceğimiz bir şiir eleştirmenimiz yok.

MELİH CEVDET ANDAY : Hayır , yok...
ATAOL BEHRAMOĞLU : Belki bir tek Ataç...

MELİH CEVDET ANDAY : Ataç şiir zevki olan bir insandı. Fakat o da bir şiir düşünürü kimliğine sahip olmamıştır. Batı'da sanat eleştirmenleri belirli sanat akımlarının kuramcıları olmuşlardı. Bizde böyle bir şey olmadı. Bizde, "şiir yazmak istedim, başaramadım eleştirmen oldum" diyenler var... "Eleştirmen olmak istedim, olamadım, şair oldum" diyen yoktur...

Bu konuda o kadar yazacak düşüncelerim , duygularım var ki.... Yazsam kitap olur ... Ama yeri burası değil ....

Daha neler var neler. Veeee şaşılacak şey.... Yazıların neredeyse hepsi hiç eskimemiş , değerini yitirmemiş...
Cumhuriyet Gazetesindeki yazılarını da hiç unutamam Melih Cevdet Anday'ın. Ve dersimize bir kez girmişti ( Başka bir zamanda olmasına rağmen Rauf Mutluay da dersimize konuk olmuştu ) buna rağmen benim yaşamımda öğretmen kabul ettiğim kişilerdendir...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...