Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Öykü Ödülünü iki müthiş yazar almış... Muzaffer Buyrukçu ve Sulhi Dölek...
Bu konularda yazsam kitap olur....
Karikatür ödülünü alan Ahmet Aykanat . Bu konuda yazılanlardan bir demet...
"Aykanat'a göre karikatür okullarda seçmeli ders olarak okutulmalı... Bursa Uludağ Üniversite'nde Aykanat bu dersi veriyor. .......... Aykanat , ilk sömestr silap beyaz çizim üzerinde duruyor. Karikatürü tanıtmayı hedefleyen bu ilk dersleri dünya karikatüründen örnekleri sunmak izliyor. .... Aykanat "yanlış" bilgilerin izlerini de silmekten yana. Gırgır , Fırt gibi dergilerin gerek çizgi gerek de içerik açısından eleştirisini yapan Aykanat , "Bu dergilerde çizgi yönünden şablonlar var. Bu şablonların dışına çıkılmıyor. İçerik olarak da aynı sorunla karşılaşıyoruz. Buna baskı da eklenince bu dergiler zayıf kalıyor. Neden çıkıyor bu dergiler bilemiyorum."
Çok sert eleştiriler.... Ama tümden haksız da değil ... Değil mi?
Uzun Metrajlı Film Senaryosu'nun ödülünü Nihal Geyran Koldaş kazanmış. Seçici Kurul : Tarık Akan , Macit Koper , Onat Kutlar , Ziya Öztan , Mümdüh Ün
Seçici kurula bakınız lütfen !!!!!!! ....
Yazsam (roman olmaz elbette) ama bir inceleme kitabı olur.... Bu nedenle burada istemeye , istemeye kesmek zorundayım...
"Duvarın sesi afiş" (16. sayfadan) ne güzel bir söz .... Yazıp Duvara Asılmalı !!!!!
DERGİ BİR HAZİNE ..........
Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim.....
*** Üstteki yazıda yönetimin hoş görmediği iki eylemi yapmış oldum ( zorunlu olduğumdan ). 1 - Büyük harfle yazmak , 2 - Ünlem işareti kullanmak hem de sürüsüyle...
Üyeliğimin ilk yıllarında bu konuda uyarı almıştım.
Ama ne yapayım zorunluydum. Birine bağırmak için değil , birini azarlamak için değil ( yukarıdaki 1 ve 2 deki eylemler bu anlama geliyormuş) çaresiz kaldığım için kullandım... Zorunlu olduğum için kullandım....