Cumhuriyet Bilim Teknik Sayı 603 (10 Ekim 1998)

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
664
8,965
İstanbul
g6yro7d.png

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
2,075
6,075

Sayın funghu ;

4. Sayfada Organ Pazarı konusu işleniyor. Gönüllü bağış ve ölenden alınan dışındaki her tür ticari konuya konu olan organ pazarı ahlaksızlıktır , sahtekarlıktır , zorbalıktır , hırsızlıktır , alçaklıktır.
Filistin'i bombalayan İsrail'in bunun ötesine gidip bazı Filistinlileri kaçırıp organlarına çöktüğünü okumuştum. Hep derim güçsüz olduğu için mazlum olanların ellerine güç geçince yapacaklarından çok korkarım...

Vargı : Ben her türlü organın ya olduğu yerde onarılacağı ya da o organın biyolojik yöntemlerle üretilebileceği biyoteknolojinin yakın olduğunu sanıyorum...

12-13 sayfalarında (Derginin orta sayfası oluyor) : "Tıp Eğitiminde Devrim" (9 Eylül Üniversitesinde) işleniyor...

14. Sayfada : Hayli ilginç konu işleniyor EVRİM konusunda. Başlığı "Kuyruğumuzu kaybettik ama beynimizi geliştirdik"

18-19 sayfalarda : "Duygusal okuryazarlık ve zekayı geliştirme yolları" benim için ilgiçekici ve savunduğum kişilik türü için vazgeçilmez. Neymiş bu duygusal okuryazarlık. Şöyle :
"Duygusal okuryazarlık ; kendi duygularını tanıyabilmek ve anlayabilmek, karşısındaki kimseyi dinleyebilmek onun duygularını anlayabilmek ve de kendi duygularını etkili bir şekilde ifade edebilmek şeklinde tanımlanıyor."
Psikolojik olarak savunduğum insan tipi bu olmalı derim...

Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...

funghu

Kıdemli Üye
13 Şub 2021
664
8,965
İstanbul
Sayın dedo11,

Ya şunlara ne demeli:

- "İtalya'nın Milano kenti cumhuriyet savcılığı, Bosna Savaşı sırasında "eğlence için" Saraybosna'ya keskin nişancılık yapmaya giden İtalyanlar olduğu iddiası üzerine soruşturma başlattı."

- "Daha birkaç gün önce The Guardian’da bir haber yayınlandı. Haberde, Amerika’dan ve Almanya’dan iki kişinin, İsrail ordusu içinde keskin nişancı olarak görev aldıkları ve Filistinlileri öldürdükleri yazıyordu. Chicago’dan Daniel Raab, Münih’ten Daniel Graetz… İsimleriyle, yüzleriyle karşımızdalar. Saraybosna’da yaşananların üzerinden 30 yıl geçtiğinde belgeseller çekildi, gerçekler ortaya saçıldı. Ama Gazze’de benzer şeyler şu an, gözümüzün önünde oluyor."

Son düzenleme: