Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Yeni ürünler" tanıtılan sayfada neler var neler.... Buluşlar tarihi yerine geçer bu sayfa....
"Web'e telefon ile erişmek" 1997 yılında ev telefonundan internete ulaşılıyor... Bugünkü cep telefonun atası sayılır... Ancak kafama takılan bir şey var. O tarihte internet nerede? Şimdi bile her yerden internete ulaşılamıyor. Bence bu telefon gelişmiş ülkeler için yapılmış. Dergi de tanıtıyor...
Jüpiter'in uydusu Europa üzerinde hayatın başlamasını sağlayacak ortamın olduğu ileri sürülüyor...
Levent Mete ; "Aşırı uyum hastalığı" başlığı altındaki yazının tanıtım yazısı :
"Özgünlüğünü yitiren insan , her durumda kendiliğinden uyum sağlayan bir robot kimliği içine sürüklenir. Otoriteye karşı çıkması , hatta ondan farklı düşünmesi bile olanaksızdır. Bu nedenle tehlikelidir, birey olarak kalmayı başarabilen insanda korku uyandırır. Çünkü her türlü fanatizmin kullanımana açık durumdadır." 1 - Yıllar önce gazetelerde okumuştum. Diyordu ki ; "Amerika yetişen çocuk ve gençlerin aşırı uyumlu olmasından şikayetçi. Bu nedenle her şeye evet diyen , her otoriteye , her güce ve güçlüye boyun eğen insanlar yetiştiren eğitim sisteminden şikayetçi. Bu nedenle eğitimde değişikliğe gidiyorlar." Nasıl ? İnanasınız yok değil mi? Ama inanın doğruydu okuduklarım... 2 - Birkaç yıl önce okumuştum ; Amerika'da psikologların ve diğer bilim adamlarının incelemesi sonunda çocukların çok erken kalkıp (karanlıkta) okula gitmelerinin çocukların gelişimlerine olumsuz etki yaptığı. Her türlü (fiziksel-bedensel) gelişmeyi önlüyor... Dumura uğratıyor. Veeeeee.... ABD okul saatlerini daha geç başlatarak bunu engelledi. İnanmayan araştırma yapabilir...
Bizde çocuklar gecenin karanlığında okula gidiyor. Biliyorsunuz bunu değil mi? 3 - 1974-1975 te Gazetecilik okurken Sosyoloji dersimizde :
Başta KÖTÜ AMAÇLARINA ARAÇ YAPAN KÖTÜ NİYETLİ OLAN TİPTEKİ din adamları olmak üzere tüm dikta rejimleri biat edecek karakterde insan yetiştirir. Yani bu durumda boyun eğen insan tipi yaratır , deniyordu. İnsanlar bu ortamda iktidara yeterince tepki veremediği için "İçe Patlama" denilen adlandırma ile insanlar birbirine her fırsatta kıyıma varacak şiddet uygular ; bu tür şiddet yaygınlaşır... 4 - 1975-1976 yıllarında aynı okuldu Türkiye Ekonomisi dersimizde "Enflasyonun" hırsızlık olduğu , öğretildi.... Enflasyonist ortam uzun sürerse TOPLUMDA AHLAKSAL ÇÖKÜŞ ZİRVE YAPAR....
Hayat bana bunların ne kadar doğru olduğunu (maalesef) öğretti...
Daha ne yazayım ....