Değerli Üstadım,Sayın funghu ;
"Türkiye'de serbest, Amerika'da yasak
SEBZE VE MEYVEDE KİMYASAL ZEHİRLER
Amerika'da yasaklanan ve kısıtlanan pek çok tarım ve böcek ilacı Türkiye'de sınırsız ve denetimsiz bir şekilde kullanılıyor."
Şimdi bunlara daha kötüsü eklendi. Dışarıya satılırken zehirli bulunup o ülkeden geri gönderilen ürünlerin göstermelik imhaları bir kenara bırakırsak tümü içeride bize satılıyor. Hem de yüksek fiyatlarla...
Daha kötüsü dışarıdan alanın tüm ürünler kontrolden geçiriliyor mu? Ben inanmıyorum...
Bu konuda sadece iki örnek vereyim :
1 - Yıllar önce İsveç'ten gelen (orada yaşıyor) arkadaşım ; bana : "ABD ve Avrupa ülkelerinde ilaç araştırma-geliştirmelerinde deneyler insanlar üzerinde denenmek zorunda. Bunu Afrika'da ve Türkiye'de bilgi vermeden yapıyorlar. Yani Türkiyede insanlar korkunç deneylere tabi tutulmuş oluyor." çok şaşırmıştım....
2 - Birkaç yıl önceydi gazetelerde bile yer aldı : Yurt dışından getirilen çaylar paketlenip satılmış Türkiye'de... Ne var bunda demeyiniz... O çaylar aslında çay değil çay üretiminin artığı olup ilgili ülkelerde ancak bitkisel gübre olarak kullanılabilecek kalitedeymiş. Bizde onu çay diye alıp içmişiz...
Daha ne yazayım .......
Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim...