CONAN-ilk seri-sayı-01-KANLI DÜŞ-İLK SAYI...

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
871
9,924
Conan’ın Türkiye’ye ayak bastığı ilk sayı.
Bayii’de görüp cepteki harçlığın bir kısmını anında çıkardığımı daha dün gibi hatırlıyorum.
Paylaşım için çok teşekkür ediyorum.

hüseyin aksakal

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
7 Eyl 2010
816
6,229
Kdz. Ereğli
İlk çıktığı gün, birlikte bayiye gittiğim arkadaşım almış, o vesileyle ben de okumuştum. O zamana kadar ÇR kahramanlarımız mahallenin temiz delikanlısı, okulda öğretmenden fırça yemeyen, kızların gelin gitmek istediği ama mahcubiyetinden sürekli cinsilatiften kaçan tiplerdi. Hiçbir süfli işleri yoktu. Bu sayıyla birlikte, çizgi roman algımız yeni baştan güncellendi. Dönüp dolaşıp okuduğum maceralardandır. Camp-Carter ikilisinin Conan the Buccaneer romanından uyarlama. Bir fantazi öyküsünde olması gereken her şey var içinde. Orman savaşı, amazonlar, taş canavarlar, büyük büyücüler, saray entrikası, şehirde çatışmalar, coup d'etat, Conan'ın evliliği cidden düşündüğü ama sonunda özgürlüğünde karar kıldığı sekanslar. Camp-Carter'in çok başarılı Conan çalışmaları var. Bu anlamda, döneminde biraz klasik bir olay örgüsüne sahip, ancak çizgi roman Buscema-Dezuniga ikilisinin başarısı sayesinde romanın kendisini aşmış. Alfa bu öyküden sonra birkaç Howard uyarlaması basmış, bu da çizgiyi yükseltmişti.

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,976
90,429
hiçbiryerde :)
Bu hangi orijinal seri üstadım, hangi sayı?
İlk sayıya yakışır bir çözünürlükte okumayı
her zaman isterim. Emekler için çok teşekkür
ediyorum.

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
6,193
18,977
Gazete bayisinde alıp eve gelene kadar yolda okurdum. Güzel bir anı olarak tekrar hatırlattığınız için teşekkürler üstadım. Değerli yorumlarda bulunan üstadlara da ayrıca teşekkürler. Sevgiler Saygılar.

murtaza5

Yönetici
15 Tem 2009
15,510
453,953
Sayın yeryüzü,
1980 yılı,
Türkiyedeki İLK SAYI,​

Conan Alfa Yayınları İlk Fasikül Serisi(1980-1981)​

Saygılarımla.​

certem

Kıdemli Üye
22 Ağu 2011
871
9,924
Sn Yeryüzü Kanlı Düş macerası‘nın orjinali SSOC ‘ın 40.sayısınsan itibaren başlayan uzun soluklu öykünün ilk bölümüne denk geliyor. SSOC 44’e kadar gidiyordu galiba.
Aşağıdaki linkte benim hazırladığım ve Maceraperest Çizgiler tarafından yayınlanan Conan Macera Lisesinde detayları vardır.

CONAN Serüven Kılavuzları 1 ve 2
https://www.cizgidiyari.com/forum/k/conan-seruven-kilavuzlari-1-ve-2.61076/