ComicConverter

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
12
5
Selam,

Foruma bir katkim olsun istedim, kendim icin yazdigim comic ceviriciyi sizinle paylasmak istiyorum. Input dizininde verilen CBR ve RAR formatindaki taranmis comic'lerdeki kareleri ayristiriyor, siraya koyuyor ve CBZ olarak output dizinine kaydediyor. Boylece cizgiromanlari ufak ekranli cihazlarda okumasi kolay oluyor. Programin basari orani boyle eski tip kareleri belli olan kitaplarda oldukca yuksek.
Sadece bu foruma yukluyorum.

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,406
Görsel bir anlatım daha dikkat çekici olabilirdi..

Anladığım ipad'de olan gibi birşeymi ?
Kare kare gösterim yapabilecekmiyiz tablet'lerde ?
Yoksa pc için mi ?

Henüz indirip kurup denemedim, açıklayıcı bilgi ve görsel bekliyorum...

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
12
5
Selam,

Programin kullanimi cok basit oldugu icin gorsele gerek duymamistim. Kafanizdaki soru isaretleri programi cekip calistirdiginizda sanirim cozulmus olur. Ana pencerede iki tane folder seciyoruz. In ve Out dizinleri. Sonra GO tusuna basildiginda IN dizinindeki tum CBR ve RAR dosyalarini tariyor, bunlari OUT dizinine cevrilmis olarak CBZ yaparak atiyor. CBZ'de aslinda zip'li olarak imajlarin parcalanmis hallerinin durdugu bir arsiv. Bunu sonra istediginiz comic reader programi ile istediginiz cihazda okuyabilirsiniz.

ozaki

Süper Üye
4 Kas 2010
1,577
1,406
Sayın rasel,
programın kullanımının çok basit olduğunu tahmin edebiliyorum...
cbr - rar dosyası, cbz - zip dosyası.. ok.. bunda sorun yok fakat,
sorarım ki ? kare çerçeveyi taban alıyorsa balon'larda bu program ne yapar ? işe yarar mı ? ne derece görüntü kaybı yaşarız asıl taramadan ? vs.. vs..

Bilmediğimiz bir program olduğundan kullanmakta çekinebiliriz..
(zamanında access ile ekitap paylaşımında bulunan kötü niyetli insanlarıda bilirimde)

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
12
5
Selam,

Mister No'nun yeni serisinin ilk kitabinin cevrilmis halini su adrese yukledim, programin basari oranina buradan bakabilirsiniz:

Program simdilik sadece eski tip siyah beyaz ve sayfalarinda cerceve
bulunan cizgi romanlarda calisiyor. Sayfanin icindeki cerceveleri taniyor ve bunlarin her birini sirasiyla ayri bir imaj dosyasina kaydediyor. Sonra bunlari birlestirip CBZ yapiyor. Dolayisiyla soz balonlarida bu cerceveler icinde kaldigindan sorun olmuyor.

Virus..vb konusunda www.virustotal.com sitesini tavsiye ederim. Ben bir programi calistirmadan once buraya yukleyip test ettiriyorum. Piyasada mevcut 43 antivirus programi ile tarayip size sonucu soyluyor.

11 Nis 2010
588
583
Ben dediğinizi yapmaya çalıştım cbz dosyasını klasöre çevirdi.
Güzel programa benziyor,

1.Programa çevirmesi için koyacagımız dosya zip,rar,cbz,cbr yada klasör demi mi olacak?
2.Kendi içine Temp diye bir dosya atıyor, oraya çıkartıyor.

Bu tür şeylerianlatır mısınız?

Mister no yu indirdim baktım güzel olmuş,
Genede (1 kitabı baştan sona kadar) resimli bir anlatım yaparsanız daha güzel olur.

Çizgi roman okumak için programlar yazan bir arkadaş bulduk,
Bunun için de ayrıca memnun oldum.

Teşekkürler.

Son düzenleme:

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
3,068
14,168
Sevgili rasel yaptığınız program için teşekkürler. Hem programcılık bilgisi olan biri hem de çizgiromana ilgisi olan birinin yapabileceği bir programa ihtiyaç var. İki sayfa karşılıklı olarak taranmış çzgiromanlar türkçe çizgi romanlarda oldukça fazla sayıda var. Bunları otomatik olarak ikiye ayırıp tek sayfa yapan bir program yapabilir misiniz? Gerçekten çok kişinin işine yarar. Hele eğrilikleri otomatik düzeltebilirse çok güzel olur.

Son düzenleme:

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
12
5
Selam,

Converter programim zaten su anda bu sayfa aralarini algilayabiliyor ve extract ettigi kareleri siralarken once soldaki sayfanin karelerini, sonra sagdaki sayfanin karelerini yaziyor. Siz benden sayfalari cizgiroman karelerine ayirmak yerine 2'e ayirmami istiyorsunuz sadece. Su anda yapilan daha iyi degil mi?

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
3,068
14,168
Sizinki iphone gibi telefonlarda ÇR okumak için gayet anlamlı. Benim söylediğim, sizin kullandığınız yöntemle çift sayfa olarak taranmış çizgi romanları tek tek sayfa haline getirmek. Kare olarak tanıyorsa sayfa olarak çok rahat tanır diye düşünüyorum. Hatta, bölümleme yapılırken iki sayfa piksel sayısı olarak çok farklı çıkarsa yanlış bölümlendiği anlaşılarak kullanıcıya bile bir vertikal bar ile bölme elle de yaptırılabilir.

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
12
5
Bahsettigim benim yazdigim ve ilk mesajda linkini verdigim program.

11 Nis 2010
588
583
Denedim oluyor .

Ama her kitabı çeviremiyor.
Sanırım biraz daha geliştirilmesi gerekiyor

Çok Teşekkürler.

c1nkvpxzpsn6a43y8.jpg

Son düzenleme:

akyıldız

Süper Üye
15 Nis 2010
1,853
3,013
Cep telefonu gibi küçük ekranlar için kulanışlı bir program olabilir ama örnekleri inceledim ve bilgisayar kullanıcısı olarak pek tutmadım . Yorucu ve okumayı güçleştirici olarak değerlendirdim. Belkide benim ki klasik bir ortayaşlı olarak biraz tutucu bir değerlendirmeydi. Sonuç olarak sevemedim.

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
12
5
Her kitabin cevrilmesi hemen hemen imkansiz. Basit olanlari cevirmeyi planlamistim basta. Cok ilgi olursa, bana yollanan ornekleri inceleyip programi daha akilli hale getirebilirim. Su an icin benim ihtiyaclarimi karsiliyor sadece. Bir sonraki versiyonda iki sayfa taramalari tek sayfaya indiren ozelligi ekleyecegim programa istek uzerine.

rasel

Yeni Üye
12 Kas 2010
12
5
Cizgiroman paylasan arkadaslarin bir ihtiyaci varsa, belirtirseniz bos zamanlarimda gelistirebilirim.

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
3,068
14,168
İki sayfayı tek sayfa haline getirecek olmanız çok güzel. Çok işime yarar. Sağolun.