scanfan
Yönetici
- 25 Eyl 2013
- 7,210
- 75,904
CLASSICS ILLUSTRATED - 080 - White Fang (Beyaz Diş)
Jack London
Serideki Sıra No: 080
Eser: Jack London, roman (1906)
Resimleyen: Alex A. Blum
Yayıncı: Gilberton Company (ABD)
Yayın tarihi: Şubat 1951
Dili: İngilizce
Fiyatı: 15 ¢
Türkiye Fiyatı: 76 Kuruş ("Frenç-Amerikan Kitap Evi")
Period: Albümler o tarihte aylık çıkıyordu
Tıpkı Çekim, minimal müdahele, 131 MB, 2000px, 300 dpi, 52 sayfa, CBR
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(MediaFire)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
(Mega)"Classics Illustrated" serisinin "80" sıra numaralı çizgi romanı "White Fang", ("Beyaz Diş") 1876–1916 yılları arasında yaşamış Amerikalı yazar "Jack London"ın 1906 yılında yazdığı aynı adlı macera romanının bir çizgi uyarlamasıdır. Bu çizgi roman adaptasyonu "Alex A. Blum" tarafından resimlenmiş (Onu serinin başka albümlerinden de hatırlıyoruz).
"Beyaz Diş" adı romanın başkahramanı olan vahşi kurt köpeğinden gelir. Kurt ve köpek kırması olan "Beyaz Diş" vahşi doğada dünyaya gelmiştir. Kanada'nın Yukon bölgesinde 1890'larda gerçekleşen "Altına Hücum" sırasında insanlar tarafından yerleşim bölgelerine getirilir ve birkaç kez sahibi değişir. Önceleri dövüşlerde kullanılan ve kötü muamele gören "Beyaz Diş"e son sahibi daha iyi davranır. Başta vahşi ve sevgisiz büyüyen "Beyaz Diş" gittikçe uysallaşır ve insanlara alışır. Roman, başkarakteri "Beyaz Diş"in bakış açısıyla anlatılır. Böylelikle kitabı okurken hayvanların mı yoksa insanların mı dünyasının daha vahşi ve acımasız olduğuna tam karar veremeyiz. Ahlâk ve kefaret ödeme gibi temalar da içeren "Beyaz Diş" Jack London'ın en ünlü romanı olan "Vahşetin Çağrısı"nın tematik ikizi olarak tanımlanmaktadır. Zaten Türkçede bazen ikisinin aynı ciltte basıldığı sürümler olduğunu görüyoruz.
"Beyaz Diş" Türkçede çok defalar basılmış. Buradaki 30 kadar Türkçe "Beyaz Diş" kapağı, belki de tüm yayımlananların yarısı kadardıdır. Bunun nedeninin kitabın telifinin olmamasıdır diye düşünüyorum. Hem basılı hem de sesli formlarına "Gutenberg"de ve benzeri mecralarda ulaşmak mümkün.
Son düzenleme: