Çizgi Roman'ın Talihsizliği Ve Sıkıntıları !!!

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,943
146,432
Aslında bu konuyu daha evvel açmam gerekirdi vaktim olmadı.

Çizgi romanı seven herkes için çok önemli olduğunu düşündüğüm bir konu,tabiki fiyatlar...

1001 Roman yayınevinin çıkartmış olduğu kitapların fiyat listesini görünce bende çok şaşırdım ve konu bunun üzerine daha detaylı olarak konuşuldu,mevzu bizim forumun birincilik ödülünü almaya gittiğimiz gün yayınevi sahibi Fuat beyle konuşurken meydana çıktı ve orada bulunan değerli dostların düşüncesi, çizgi roman seven,çizgi romana gönül veren herkese büyük haksızlık yapıldığı kanısı uyandırdı.

Aşağıdaki fiyat listesindeki rakamların %50 altına kitaplar ara toptacıya gidiyor,bizede aracıların keyfine göre fiyatlandırılıp yansıtılıyor.

Burada amaç çizgi romanı yaşatmak değil sadece daha fazla para kazanmak,çizgi roman ne olursa olsun mantığı olmaya başlamış.

Yayınevleri çıkarttıkları kitapları istedikleri sayıda satamayınca haliyle zarara uğradıkları için kitapların devamlıklarında sorunlar yaşanıyor.

Bu noktada biz çizgi romanı daha iyi noktalara getirebilmek ve kitapların devamlılığını görebilmek için ne yapabiliriz sorumluluğunu yaşamamız lazım.

Benim kişisel görüşüm direk kitapları yayınevinden daha ucuza alıp destek vermek yönünde.

img914.jpg

Fiyat listesinden %50 düşerek aracılara çıkış fiyatlarını bulabilirsiniz.

Bu konu forumdaki tüm dostları,çizgi roman sevenleri ilgilendirir diyerek açtım,fikir ve görüşleriniz önemli.

Herkes düşüncelerini açıklarsa belki çizgi roman adına bir şeyler yapabiliriz.

Son düzenleme:

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,631
82,414
NeverLand
Ağabey bugün aynı konuyu ufak farklarla düşünmüştüm bende.
Forum olarak belli bir talep oluşturup aynen söylediğin gibi yayınevlerinden direkt temin yoluna gidebiliriz diye düşünüyorum ben de.
Satış noktaları belki bu düşünceden hoşlanmayacaklardır ama, "e insaf be kardeşim" demek de bizim hakkımız. 12 liralık geliş maliyetinden % 100 fazla bir fiyattan sonra söylenecek tek şey, yayın evlerinin bu işten zırnık para kazanamadıkları ve de cebimizden çıkan paranın iki katı olması.
Bence bu konu iyice irdelenmek zorunda.

11 Nis 2010
588
583
Rahmetli Ali Recan bunu yapmıştı,
Posta çeki ile yayınevlerinden almıştım uzun bir süre,
Ama organizasyonu çok bozuktu,
Bu ayın sayısını 15 gün bir ay geciktirip gönderiyorlardı,
Bazende unutuyorlardı.

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,237
979
İzmir
Ertuğrul Abi, doğru bir konuya çözüm önerisi ile değinmişsin.

Çok kişi diyor ki "alacağım da fiyatlar pahalı". Ama şöyle bir şey var "almadığın için fiyatlar pahalı!"

Yayınevi o çizgiromanın haklarını satın almak için bir para ödüyor, basım, dağıtım vs... türü giderleri var. 1000 tane basarsa 25 liraya satarken 10000 tane basabilse (ve satabilse) 15 liraya satabilecek durumdadır ancak şartlar el vermiyor.

Şahsen orjinalini netten ingilizce okuduğum ve beğendiğim çizgi romanlar çıktığında gidip parasıyla alıyorum. Çünkü almazsam, yarın bu serinin devamı gelmeyecek. Başka bir seri ülkemizde yayınlanmaya başlamayacak. Yayınlananlar da yine yüksek fiyatlardan gidecekler.

Bu yüzden herkesin "o kadar çok sevdiği" çizgi romanı ayakta tutmak için bir şeyler yapması gerekiyor.

Yayınevinden doğrudan almak, iyi bir çözüm önerisi. Ama biliyorum ki çoğu kimse ucuza bulsa da almayacak. Nasıl olsa arkadaşında aynı çizgi roman var, nasıl olsa nette Türkçesini (yada yabancı dili varsa) - orjinalini bulacak. Her ay bi iki öğle yemeği parası yada 3-4 paket sigara parasını çizgi romana ayırmayacak olanlar çok büyük çoğunlukta kalacak. "Cebimden para çıkmasın da ne olursa olsun" diye düşünenler çoğunlukta kalacak.

Yayınevlerine destek olunması taraftarıyım, o yüzdendir ki piyasada Türkçesi var olan çizgi romanların balonlanmasına hiç bir zaman sıcak bakmadım. Başlangıç olarak buna da dikkat edebiliriz...

ccahitkar

Onursal Üye
30 Eki 2010
4,801
2,733
metu
Fiyatların pahalı olduğu doğru,bir yandanda yayınevlerine katkıda bulunmak isteği var.Ben şahsen satışlarda ucuzluk olduğu zaman sipariş veriyorum.Nasıl çözüm olur bunuda bilemiyorum.Direk yayınevlerinden alma şansımız ise ,en azından benim için yok gibi.

balkatan

Onursal Üye
5 Tem 2009
1,005
5,015
Değişik yorumlar getirilebilir:
a- TV ve Sinema karşısında, bu sektör zaten can çekişmektedir.
b- Parasızlıktan sigarayı yıllar önce bırakmak zorunda kaldım, Cep telefonu faturasından belki tasarruf edilebilir..
c- Her ay maaşın 1/4 'ünü yatırıyorum zaten, aylık çıkanların yarısına yetmiyor.
d- Evin her yanı kitap dolu, koyacak yer kalmadı, daha ne kadar stoklanabilir ki. Digitalde hiç olmazsa yer sıkıntısı yok.
e- Ben çizgi roman ölmesin diye fedakarlık ettikçe, aracıların cebi şenleniyor, benim ki delik deşik...vs. vs.

Belki bir çoğumuz da bedava ve hazır bulduğu için okuyordur. Bulamasa aramaz bile.

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,171
4,857
http://www.cizgidiyari.com/forum/cizgi-duyurular/38965-cizgiromana-destek.html

Bu konu en fazla ele alınması gereken bir konudur."ertuğrul" kardeşim konuyu açınca daha önceki bilgiler aklıma geldi.Sanırım kısa vadede çözüm yayınların yayıncıdan alınması ama bu arada bu işe gönül veren ilyas gibi,altan gibi arkadaşlarında madur edilmemesi ki onlar zaten indirimli fiyattan satıyorlar.Çok gariptir ki birçok yayıncı sadece istanbul için kitap basıyor Anadolu ihmal ediliyor.Etiket fiyatı neyi temsil eder bir türlü anlamış değilim.O fiyattan kim alır onuda bilmiyorum ...

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,237
979
İzmir
Belki bir çoğumuz da bedava ve hazır bulduğu için okuyordur. Bulamasa aramaz bile.
Çok güzel söylemişsin.

http://www.cizgidiyari.com/forum/cizgi-duyurular/38965-cizgiromana-destek.html
Çok gariptir ki birçok yayıncı sadece istanbul için kitap basıyor Anadolu ihmal ediliyor.Etiket fiyatı neyi temsil eder bir türlü anlamış değilim.O fiyattan kim alır onuda bilmiyorum ...
Abi Anadolu`yu mecbur ihmal edecekler. Benim çalıştığım şirketin de üç büyük şehirde şubeleri var, İstanbul`da 3-4 şube birden var, Anadolu`da hiç yok. Adam bakar İstanbul`da bile 1500 adet satmışsa, Anadolu`da dağıtım masrafları ile birlikte kaç satacak? O kadar satış kar ettirecek mi?

Ettirmeyeceğini görür ve doğal olarak çoğu yere ürününü pazarlamaz, haklı da olur. Ben de 5 lira kazanacağım diye 10 lira harcamak istemem. Hatta 10 lira harcıyorsam, yaptığım pazar araştırması 13-14 kazanacağımı göstermiyorsa yine o işe girmem. Firma da böyle düşünmekte haklı...

"O fiyattan kim alır"a gelince... Değiyorsa ben alırım. Bir Sandman cildine 30-35 lirayı hiç düşünmeden veririm, verdim de zaten hepsi var. Keza yine hak edecek başka bir kitapsa, etiketi neyse veririm düşünmem de, gerekiyorsa başka harcamamdan kısarım :)

Fakat Türkiye`de çizgi roman fiyatları fazla orası kesin. Fakat gözden kaçan bir şey daha var. Türkiye`de satılan çoğu çizgi roman, tek sayı değil CİLTtir. Bu yüzden fiyatları da iyice göze batıyor, zira içinde 3-5 sayı birden var. Tek sayı satsalar 7 liraya satabilecekken cildi 35 lira oluyor. Tabi niye tek tek satmıyorlar? Bizde takipçilik yok adam 2 sayı alır sonra bırakır. Böyle en azından 5 sayıyı birden satmış oluyorsun :) Tabi tek tek sayılar halinde satarsan lojistik giderleri de artar...

Peki fiyatlar nasıl düşer?

1 - Türk çizgi romanlar çıkar, onları alır okuruz. Ama çoğu kişi almayacaktır. Sebepleri tartışılır...
2 - Daha çok çizgi roman satılır, yayıncıların gider maliyetleri düşer böylece tabanı genişletmek için fiyatı düşürürler.

Velhasıl... Zor işler zooooor. Uzun zaman ciddi düzelme beklemiyorum açıkçası.

Son düzenleme:

caretta

Onursal Üye
24 Ağu 2011
3,013
25,236
Kıbrıs
Çizgiroman'ın Talihsizliği ve Sıkıntısı.

Ben Kıbrıs'ta yaşıyorum.Uzun yıllardır Kıbrıs'a ç.r. gelmiyor.İyi ki de
gelmiyor.Niye diye sorarsanız etiket fiyatı 14 t.l. olan Teks burada
herhalde 20 t.l. olacaktı!!! 50 kuruşluk Hürriyet gazetesi burada 2 lira.
Varın siz gerisini hesap edin.Ben İlyas'la tanışmadan Ankara'da okuyan
kızım vasıtasıyla Dost Kitapevi'nden -tabii etiket fiyatıyla- aldırıyordum.
Onun için İlyas benim için çok uygun.
Direk yayınevinden almaya gelince.Oğlak,Lal,Hoz, 1001 Roman,Demirbaş hepsiyle nasıl temasa geçilebilir?Tarkan,Durango,Tolga da ayrı.Yine de topluca indirimli tek yerden almak bana göre en uygunu.Tirajlar artsa belki fiyatlar da düşecek ama
Anadolu'ya dağıtım yapmak da kolay birşey değil.Bizler forum olarak
bol bol tanıtım,tarama yapalım ve itki yaratalım.

balkatan

Onursal Üye
5 Tem 2009
1,005
5,015
Farzedelim ki bugüne kadar ki çizgiromanda aylık ortalama ciro bellidir
ve bu çizgiromanseverin alım gücünü yansıtmaktadır.
Bunun yarısı aracılara gitmektedir.
O zaman yayınevleri bu aracı payının azalmasını ciddi ciddi düşünmek zorundadır. Çünkü takat bellidir. Zorlasan iki adım öte gitmez.
Nasıl çizgiromanseverler biraraya gelip konuyu müzakere ediyorsa,
aynı şeyi yayıncılarda biraraya gelip yapmalı.
Çoğu İstanbul'da zaten, ortak bir internet sitesi kurup
visa, posta çeki, kapıda ödeme ile sipariş kabul edebilirler.

Shevarash

Süper Üye
24 Ocak 2010
1,237
979
İzmir
Çok çok doğru söylüyorsun, ortak havuz oluşturup kendileri dağıtımcı kursalar çok iyi olur ama sektörel rekabet (kapitalizme öpücükler) buna izin vermez.

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,631
82,414
NeverLand
Esas sorun, bu sorunların farkında olup çözüm üretmeye yanaşmayanlarda.
Benim şahsi fikrim bu konuyu biraz dürtelim, bakalım altından ne çıkacak?
Ama tabi bunu söylerken, ülkemizdeki ya da en azından bu forumu takip eden çizgi roman dostlarına güvenmemiz gerekiyor. Bir talep bölümü oluşturalım, her hangi bir çizgi roman için. Bu çizgi roman için oluşturulan talep sayısına göre yayın evi ile irtibata geçelim ve fiyat belirleyelim. Ama yineliyorum burada çizgi roman okurunun dürüstlüğüne ihtiyacımız var. Bir yapalım tutarsa -ki ben tutmama olasılığı olduğuna inanmıyorum- bu şekilde belirli yayınları daha ekonomik fiyatlarla okura ulaştırabiliriz. Bunun neresine güvenelim derseniz, biz size güveniyoruz siz de bize güvenin. Bu forumdaki hiç kimse bir başkasından çıkar beklememektedir. Öncelik olarak bir çizgi roman belirleyelim derim.

Kadri Balta

Aktif Üye
27 Mar 2012
404
2,208
Esas sorun, bu sorunların farkında olup çözüm üretmeye yanaşmayanlarda.
Benim şahsi fikrim bu konuyu biraz dürtelim, bakalım altından ne çıkacak?
Ama tabi bunu söylerken, ülkemizdeki ya da en azından bu forumu takip eden çizgi roman dostlarına güvenmemiz gerekiyor. Bir talep bölümü oluşturalım, her hangi bir çizgi roman için. Bu çizgi roman için oluşturulan talep sayısına göre yayın evi ile irtibata geçelim ve fiyat belirleyelim. Ama yineliyorum burada çizgi roman okurunun dürüstlüğüne ihtiyacımız var. Bir yapalım tutarsa -ki ben tutmama olasılığı olduğuna inanmıyorum- bu şekilde belirli yayınları daha ekonomik fiyatlarla okura ulaştırabiliriz. Bunun neresine güvenelim derseniz, biz size güveniyoruz siz de bize güvenin. Bu forumdaki hiç kimse bir başkasından çıkar beklememektedir. Öncelik olarak bir çizgi roman belirleyelim derim.

Ben burda 1 hafta önce ucuz çizgi roman diye başlık açtım silindi bana reklamcı dendi bu sorunla direk ilgiliydi.Ben bazı çr sahafların çr bazı çr sahaflarından daha ucuza satığını bunların isimlerini verdim burdan birileri fena halde rahatsız oldu nedendir bilinmez.
Demişsinki bu sorunların farkında olup sorun üretmeye yanaşmayanlarda bu lafının altına imza atarım.Bu sefer isim vermeden söylüyorum bazı yerlerde klasik seri zagor martin mister no 15 tl satılırken bazı yerlerde 22 tl satılıyor.Şimdi burda bir problem var.
Ben burda bunu satan yerleri yazdım reklamcı olduk.Bunun neresi kötü hem rekşam olsa bile en ucuz şeyin herkesin menfatine olan şeyin nesi kötü..Birileri pahalı satarken birleri ucuz satıyor dürtüceksek bunu dürtelim bak o zaman bu tip yerlerde insanlar bilinçlenirse bir daha kolya kolay kimse pahalı satmay cesaret edemez.Bence herkes tecrübelerini aldığı çr fiyetlarını yazsın en ucuzunu bulalım..Tekrar söylüyorum ben kimsenin reklamını yapmıyorum benim söylediğim yerlerden ucuz satan yerlerde olabilir varsa bunları öğrenmek istiyorum bu formdan ve en ucuz çr bulmak istiyorum.Herkes fiyatlar hakıındaki görüşlerini burdan paylaşırsa çok sağlıklı olur.

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,631
82,414
NeverLand
Sevgili Kadri; açtığınız konuyu ben de takip ettim. Konunun kaldırılma sebebi benim gördüğüm kadarıyla, sanki belli bir satış noktasının tanıtımı yapılıyormuş gibi algılanmasıydı. Bu konuyu geçmişte bırakıp, yeni bir tavır oluşturmak sanırım hepimiz için en doğrusu olacaktır. Şu anda Türkiye'de 7-8 blog, ÇROP ve bizim haricimizde bu konuyu derinlemesine düşünen girişim yok gibi. Söylediğiniz konuda haklısınız elbette. 15 liraya almak varken indirimli 22 liraya almayı kim ister ki? Ama şimdilik bu başka bir hareket alanımız olsun. Önce kim neyi ne kadar istiyormuş bir görelim bence. Ondan sonra, en ucuz reklamı yapmak da bizim işimiz olsun.

grreenman

Çeviri & Balonlama
29 Eki 2009
291
466
Çizgi romanı daha ucuza almak ve yayıncısının kar payını artırmak çok önemli bir konu. İstanbul, Ankara ve İzmir dışında internet dışında çizgi roman tutkunlarının hesaplı çizgi romanlar alabileceği yerler neredeyse yok denecek kadar az.

Ben farklı illerde çalıştım, Urfa, Maraş, Kars ve son olarak da Rize.

1997 yılında Urfa'da çalışırken ilk yaptığım iş takip ettiğim çizgi romanları satın alabileceğim bir büfe aramak olmuştu. O yılda bu mümkünken şimdi Rize'de çizgi roman satan bir yer bulamıyorum.

Yer olması da tek başına önemli değil; hesaplı olması da önemli. Artık internet var ve sayesinde aradığın çizgi romanı bulamama durumu ortadan kalktı ama fiyat sorunu olduğu gibi devam ediyor.

Ben, ara ara internetteki çeşitli kitapçıları dolaşarak, kampanyalardan, sanal fuarlardan faydalanarak taksitle istediğim çizgi romanları alıyorum. Ama istiyorum ki, hangi sitede daha ucuzmuş diye araştırmayım, fuar kampanyalarını takip etmeyim.

Çoğunuz biliyordur diye tahmin ediyorum, ikmal istasyonu diye bir web sitesi kurulmuştu; bir çok siteye göre de hesaplı fiyatları vardı; ama çeşit sayısı son derece azdı, kredi kartı kullanamıyordunuz ve taksit yapılmıyordu. Bütün bu nedenlerden dolayı da cazibiyeti azdı.

Hem yayıncıların hemde okuyucuların faydasına olacak bir sistem, çözüm bulmak gerekiyor, çok çeşitli kitapların temin edilebileceği, ödeme kolaylığı olan, büyük şehirler dışında, özellikle de İstanbul dışında kalan, yaşayan okuyucularında faydalanabileceği bir özelliğe sahip olmalı. Bu yüzden Çizgi Diyarının girişimi çok önemli.

Hangi serileri takip ettiğimizi, almak istediğimizin bir listesi yapılırsa ve aylık alım/abonelik garantisi verilebilirse yayıncı da dağıtımcıyı aradan çıkartacak şekilde müşterisiyle buluşabilirse o zaman bir şeyler elde etmek mümkün olabilir.

Kendi adıma benim hiç sektirmeden takip ettiğim seriler Nathan Never, Thorgal, Büyülü Rüzgar, Mister No aylık ve KM, Martin Mystere KM, Tex Süper Cilt, Ken Parker, X-men Klasik, Wolverine, Samuray, Tetikçi, Savage Sword of Conan, Julia, Dampyr.

Bu serilerin kimi aylık kimisi düzensiz periyotla çıkıyor. 8 farklı yayınevi basıyor. İmkanım olsa daha başka serilere de başlamayı düşünüyorum. Örneğin Volto Nascosto gibi. Eminim başka arkadaşlarda başlayacaklardır. Çünkü belirli bir kuşak için çizgi romanın dijital ortamda olması yeterli gelmiyor, basılmış halini okumadan o keyif hep eksik kalıyor.

Konuyu daha fazla uzatmadan ve dağıtmadan, okuyucunun taahhütte bulunması, ödeme kolaylığı sağlanması, yayıncının fiyatlarını internetteki kitapçılardan daha hesaplı bir hale getirmesi sağlanabilirse ve yayıncı ile okuyucunun bir araya gelmesi sağlanabilirse o zaman inanılmaz büyük bir iş gerçekleştirilmiş olacaktır.

Kadri Balta

Aktif Üye
27 Mar 2012
404
2,208
Ertuğrul ve bakununin dediği çok mantıklı ve güzel bir çözüm.Direk olarak yayınevinden almak hem yayınevine direk kazandırır hem kitabı çok ucuza almış oluruz ve kitaplar raflarda kalmadan çok daha ucuza satılır.Eruğrulun verdiği listede %50 düşüldükten sonra olan indirimler çok makul.Satış yerinden alıcağımızdan aynı paraya çok daha fazla kitap alırız.Direk yayınevinden almak hem yayıncıyı hem kahramaları hem okuyucalara çok büyük yararlar sağlar.

mersan00

Onursal Üye
23 Haz 2011
341
669
Ankara
yüzde kırk veya 50 indirim alabildikten sonra ben bu işe varım, aslında yayınevleri kadıköy piyasasına zaten yaklaşık yüzde 50 ile kitap veriyorlar, toplu alım yapıldığında bizede bu indirimi yapmaları mümkün. burada aşılması gereken husus dağıtım. bu kadar kitabın dağıtımı çok fazla tutar, tek tek göndermek kimsenin işine gelmez. benim aklıma gelen çözüm, istanbulda bulunan dostlardan birisinin bu kitapları toptan alması ve büyük illerde bulunan bu halkaya katılan bir kişiye göndermesi, illerde bulunan arkadaşların da bu arkadaştan kitaplarını almaları ama bu yöntemde küçük illerde yaşayanlar zorlanabilir, ankara, izmir, istanbul tamam ama diğer illerdeki katılımcılar için durum pek iç açıcı değil.

yayıncı göndersin derseniz bu olmaz, yayıncı kargo ücretini üstüne almaz, kargo ücretini biz üstümüze aldığımızda ise bize yazık olur. büyük şehirlerde bulunan insanlar ile bunu hemen başlatabiliriz. belli bir miktarı örneğin bir aylık alacağımız kitap tutarını önceden verip, bu şekilde bir ay öncesinin alım listesi istanbulda bu iş ile uğraşacak kişiye para ile birlikte ulaştırılır ise her ay bu çark döner ama denirseki bu iş veresiye olsun kimse bu işin altından kalkamaz. birisi istanbul ve ankarada bu işi biz yaparız derse ben varım ve bir aylık parayı hemen teslim ederim.

12 Şub 2010
15,002
549,124
İşin püf noktası kargo ücretinin yüksek olması. Yayınevleri için de nihai tüketici için de kargo ücretinin aşağı çekilmesi önemli.Kargo şirketleri, özel anlaşmalarla indirim uyguluyorlar. Ama yine de yeterli değil.Kitaplar için özel bir kargo tarifesi uygulanırsa, Anadolunun en ücra köşesine kadar çizgi romanın ulaşması sağlanabilir.
Fikir cimnastiği benimkisi, çizgiroman sevdalısı bir kargo şirketi patronu veya üst düzey yöneticisi bulunursa cüzi bir ücretle dağıtım yapılır. Devletin, Milli Eğitim veya Kültür Bakanlıkları genelde tüm kitapların dağıtımı için kargo şirketlerine sübvansiyon desteği sağlayarak ucuza dağıtımı gerçekleştirebilir. Çiftçilere karşılıksız milyardolarlarla yapılan desteğin yanında devede kulak bir külfet getirir devlete.Devlet, Avrupa Birliği veya Unesco gibi uluslararası kuruluşların fonlarından da bu sübvansiyonu finanse edebilir.PTT ye etkide bulunarak kitap kargo ücretinin ucuzlatılmasını isteyebilir.Sorunun özü kargo ücreti.

gurselileri

Guest
18 Tem 2010
2,214
2,335
LÜLEBURGAZ
bir sürü söz söylenmiş yorum yapılmış... hepsine katılıyorum... nasreddin hoca ne demiş... davalıya da davacıya da "sen de haklısın" demiş... evet bence de yaşadığı hayat şartlarına, imkanlarına göre herkes kendince haklı... ama gerçek haklı kim önemli olan onu tespit etmek... neyse aslında ben şunu söylemek için söze başlamıştım yukarıdaki fiyat listesini gördükten, yorumları okuduktan sonra diyorum ki; tamamen karşılıksız paylaşımın, özverinin, dostluğun sunduğu binlerce çizgi romanı indirip okuyabildiğimiz, hatta çocukkken kaybettiğimiz çizgi romanlarımızı bile bulabildiğimiz çizgi diyarı iyiki var... YAŞASIN ÇİZGİ DİYARI :)

Kadri Balta

Aktif Üye
27 Mar 2012
404
2,208
Kargo da önemli tabi ama büyük etken dr sahaflar ve satış yerleri bunlar bana göre problem yaratıyor.Ertuğrul un verdiği listede tex almanak %50 indirimli 13 tl ye geliyor bana sahaftan bana 26 bizde 21 dediler zaten indirimli dahası olamz dediler.13 tl ye 1001 roman dan almak varken niye boşuna o kadar fark veriyim hem gider direk yayıncısından alırım hem de ucuza alırım millet enayimi.
Bir arkadaş ta yaınevleri kadıkoy piyasasına %50 indirimle kitap veriliyor demiş o zaman problem sahaflarda ve çr satan yerlerde benim 13 tl almama gereken kitabı 21 tl satıyor.Yayınevlerinden direk nasıl alınır onun üstüne yoğunlaşmak lazım.

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,631
82,414
NeverLand
1001 Roman'a ait tüm yayınları listedeki fiyattan tedarik etme şansımız var.
İşin kargo boyutunu da kendileri halledebileceklerini söylediler.
Geriye talep oluşturmak kalıyor. Şimdilik 1001 Roman Yayın evinden çıkan tüm serilere optimum indirimli fiyatla sahip olma şansımız var. Umarım bu başlangıç daha da genişleyerek devam eder. 1001 Roman'a ait yayınları satın almak isteyen arkadaşlar bana ya da Savaş abiye bilgilerini mesaj atarak verebilirler.

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
3,068
14,170
Online kitap satanlardan almaya niyetleniyorum, nisbeeten fiyatlar da uygun ama siteler seri kitapların satışı için düzenlenmediklerinden arka arkaya serileri ekleme çok zaman alıyor ve ben hep vazgeçiyorum. Geçen yıl böyle bir alışverişim olmuştu. Bilmeden M.No KMS ciltlerinden ikisini iki kere sepete eklemişim fark etmediğimden gereksiz yer eonları da almış oldum. Gerçi birine hediye edip işe yarar hale getirdik ama böylesi hatalar da oluyor. Açıkçası yayıncılar kargo ile anlaşma yapıp yüzde elli iskonto ile satış yapsınlar seri halide almayı düşünebilirim. Bir tane alınca fiyata çok itirazım yok ama sayı biraz artınca biraz yekun tutuyor.
Buradaki arkdaşlara önerim neden biz yayınevi kurmuyoruz? Böyle bir fikir atayım ortaya. Sanırım 500 abone serinin masraflarını çıkarır. Atta online ÇR de satarız. Bu da ekstra gelir olur.

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
3,068
14,170
1001 roman yayınevinin sitesine girdim, yayınlarına göz atayım dedim ismi lazım değil bir takım hıyarlar tatafından hack edilmiş gibi görünüyor ve sanırım kimsenin haberi de yok.

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,171
4,857
Kendi yayınevimizi kurma fikrine sıcak bakıyorum.İlkerden veri tabanı istedim uygulamaya koyunca karar verelim.

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,444
83,068
hiçbiryerde :)
Valla bana kalsa eğer,
ne yayınevi kalır ne dağıtımcı,
bırak onu, kimse yazıp çizmez bu hikayeleri belki..:rolleyes::4::8:
ÇÜNKÜ BEN ALDIKLARIMIN %90'INI SAHAFLARDAN
ALMIŞIMDIR.
normal satış fiyatının en fazla üçte birini veririm kitaba...
bunu övünmek için söylemiyorum.gerçek bu...
müzik dinlemeyi ve okumayı çok seviyorum ve buna bir bütçe
ayırıyorum.eskiden kaset ve CD'ye para verirken şimdi
genelde netten indiriyorum...
parayı son birkaç aydır kitap ağırlıklı harcıyorum,
son 4-5 ayda ÇR'a en az 1000 TL harcamışımdır,
normal fiyatı en az 3000 TL eder ve ben bu miktarı veremem...
naapıyorum,alternatif yollar arıyorum...
kitapçıların da kazanması lazım,
herkesin yakınında kitapçı varsa,
baskı sayısı da azsa fiyat yükseliyor tabii...
ayda 2 kitap alanlar için 20 lira fazla vermek önemli olmayabilir...
gürselileri'nin dediği gibi herkes haklı...
dönem dönem farklı şeylere para harcarız,
ona göre de bütçeyi ayarlamak lazım...

:8::59::66:

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,006
21,148
Gaziantep
1001 roman yayınevinin sitesine girdim, yayınlarına göz atayım dedim ismi lazım değil bir takım hıyarlar tatafından hack edilmiş gibi görünüyor ve sanırım kimsenin haberi de yok.

1001 Roman ın sitesi 2 yıldan beri yerinde sayıyor.İlgilenende yok.1001 Roman ın kitap satış sitesi."ikmalistasyonu.com."Siteden 5 siparişle 487 TL lik kitap aldım.25 TL nin üzerindeki siparişlerden kargo ücreti almıyorlar.Ama kitaplar pahalı."kutuphanehaftasi.com"a girin 1001 Roman ın kitaplarının kendi sitelerinde ki fiyatlardan daha düşük olduğunu göreceksiniz.Üstelik kredi kartına vade farksız 8 taksit.İkmal İstasyonu tamamı peşin olarak satıyor.

Kadri Balta

Aktif Üye
27 Mar 2012
404
2,208
Bakuni kitapları listedeki fiyattan derken listedeki fiyatların yarısını kastedin dımı?listedeki fiyatların yarısı cok büyük indirim Ertuğrul dediği gibi.benim kargoya bir sıkıntım yok elden almak isterim 1001 Roma'nın böyle bir adresi varmi varsa liste fiyatlarını yarıdan alabilegimiz bir yer süper olur ve madem yayıncısını tanıyorsunuz böyle bir adres verirseniz cok güzel olur

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,631
82,414
NeverLand
1001 Roman'ın fiyatları Zeki abinin verdiği listenin %50 aşağısıdır. Tabi bu ortalama bir rakam. Bu rakamın altında satabilecek bir yer olduğuna da inanmıyorum açıkçası.

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,943
146,432
Listesini verdiğim fiyatlar yayınevinin %50 iskontoyla toptan olarak sattığı rakamlardır.

Bu rakamların altında hiç bir yerde olması mümkün değil,ancak rakabet amacıyla alt fiyat veren varsa bile buda kalıcı olamaz,zararına kimse ticaret yapmaz,geçicidir.

Listeyi vermemdeki amaç birinci olarak yayınevlerinin çektiği sıkıntıyı daha iyi anlamak ve biz nasıl destek verebiliriz düşüncesiydi.

Bildiğim kadarıyla siparişler eğer belirli bir periyot içersinde olursa yayınevi kargo masraflarını karşılayabilir.

Bunun içinde kendi sitemizdeki arkadaşların bu konuya ne kadar talep göstereceğine bağlı.

Herkesin açık fikirli olması ve konuyu gerçek manada irdelemesi gerekir.

Kadri Balta

Aktif Üye
27 Mar 2012
404
2,208
Listedeki fiyatların %50 indirimli olan fiyatları çok iyi ertğrul ben bu fiyatlardan almak çok isterim ve yayınevine destek oluruz.Yanlız bu iskonto toplu alımlardamı?oluyor yani ben elden almak istesem 1001 roman ın matbasına falan artık bilmiyorum herhangi bir adresi yokmu gidsek bu fiyatlardan yardımcı olmazlarmı?Varsa böyle bir imkan alabileceğimiz yer yardımcı olursanız çok güzel olur..

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
3,068
14,170
Ellerindeki tüm yayınların bir listesi olursa iyi olur. İlk sayfadaki liste ellerinde stok bulunan yayınlar ise zaten benim dediğim gibi olmuş demektir. Ama başka yayınlar ve sayılar varsa bu da belirtilse iyi olur.

merkal

Kıdemli Üye
3 Ocak 2012
131
290
Ankara
Bütün arkadaşların fikirlerine katılıyorum. Çizgi Roman Yayıncılığı ve Satışı Ülkemiz koşullarında yanlış uygulamalar ve sabit fikirli aile bireyleri, okul hocaları vb. nedenlerle istenilen düzeye gelememiştir. Halbuki canım ülkemizin yetiştirdiği dünyaca tanınmış sanatçılarımızda mevcuttur. Çizgi romanı önce sevdirmek ve yaygınlığını arttırmak için önce ailede bilinçlenme sağlanmalıdır. bizim kuşağın çocuklarına aşılamamız gereken bu sevgi maalesef teknoloji ve TV yayınları nedeniyle yine eksilere düşmektedir. Ya ne yapabiliriz ? Bu sorunun yanıtı çok zor. Ama Yine teknolojiden faydalanarak Yayın evleri ile anlaşıp ayrı bir alış-veriş sitesi hazırlanabilir veya hazır olan bir site üzerinden uygun fiyatlarla satış yapılabilir. Sırf Çizgi-roman değil yan ürünlerinde satışı yapılabilir, çizgiroman kahramanları ile alakalı t-shirt, çıkartma, poster, anahtarlık vs. gibi ürünlerde olursa ticari anlamda bu sayede büyük şehirler haricinde diğer illerde ikamet eden arkadaşlarda bu şekilde faydalanmış olur. Zaten okuduğum kadarı ile bazı arkadaşlar yine internet'ten alış veriş yapıyor. Fakat bunu ciddi anlamda yapan bir site olursa daha dikkat çekici olur. Kargo firmaları ile anlaşılabilir. Belirli fiyat üzerinde alış-veriş yapanlara kargo ücretsiz gibi kampanyalara yapılabilir. Herşeyden Önce Okuma alışkanlığı edinilmeli Çocuklara bu yönde aile içinde ve okulda eğitim verilmeli ve etkinlikler düzenlenmeli. Üniversitelerde bazı çizgiroman-manga-anime üzerine klüplerin olduğunu duymuştum. Bu klüpler ile irtibata geçip daha etkin bir şekilde etkinlikleri duyurmalı ve etkinlik haberleri ve sonuçları hakkında bilgilendirmeler yapılmalıdır. Bizim Forum sitemiz zaten bunu etkili bir şekilde yapma gayreti içindedir. Arkadaşlar el ele verip bu duruma bir çözüm getireceğimize inanıyorum. Herkese Çizgi Roman Dolu Günler diliyorum.