Çizgi roman sever çocukluk arkadaşımı arıyorum..

efeb

Yeni Üye
29 Kas 2012
3
34
Babamın mesleği(asker) dolayısıyla 1972 yılında İstanbul'a geldik.
Samatya SSK hastanesinin(şimdiki adı İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmuş) denizden bakınca sol tarafındaki sokağa taşındık. Haritadan baktığımda sanki Müşir Süleyman Paşa sokak gibi.
Mehmet Akif ilkokulunda 5. sınıfı okudum.
Üst katımızda adını hatırlayamadığım çizgi roman sever arkadaşım vardı.
Büyük ihtimal forumumuza üyedir. Evimiz geniş bir sokağa enine yapılmıştı. Yol bizim evlerden dolayı daralıyordu. Kendisini bulabilirsem sevinirim.

1962 doğumluyum. Belki benden bir iki yaş büyük olabilir.
Konuyu okursa muhakkak hatırlar.
Şansa artık.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,791
38,254
İstanbul
Merhaba. Diyarımıza hoş geldiniz. Umarım uzun yıllardır aradığınız arkadaşınızı bulursunuz. İyi forumlar..

Son düzenleme:

batterton

Aktif Üye
23 Kas 2014
326
1,557
Çocukluğum seksenli ve doksanlı yıllarda geçti. Abimin törenle bana devredip emanet ettiği kitaplar sayesinde çizgi romanla tanıştım ve okumayı da çizgi romanlarla söktüm. Sahafarı ve gazetecileri gezerek çizgi roman arardım o yıllarda ama benim şanssızlığım şuydu. Bir tane dahi çizgiroman okuyan arkadaşım olmadı bugüne kadar. Kimseyle karşılıklı çizgi romanlar hakkında konuşamadım. Konuşmayı denediğim zamanlar oldu fakat " bunları mı okuyorsun " tepkisi aldıkça denemeyi bıraktım. Bir anımı da paylaşayım sizlerle. İlkokul birinci sınıfta veli toplantısında öğretmen beni çok güzel okuduğumu söyleyerek övmüş. Komşumuz olan ve insanlara biraz tepeden bakan komşumuz kendi çocuğuyla ilgili övgü alamadığı için saldırıya geçmiş ve herkesin içinde " aman hocam iyi okuyor dediğiniz çocuk bütün gün tommiks teksas okuyor " demiş. Hoca da " okusun da senin kızın da okusun " demiş. Sağol be hocam, saygılar :)

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,292
144,990
Hemen hemen aynı durum yaşadım diyebilirim. Okumayı çizgi romanlar sayesinde söktüm ve sevdim. İlk önce resimlerine bakardım sonrasında okumayı söktük bizimkiler çizgi romalar o zamanlar siyah beyaz dediğinden kara kitap derlerdi. Aldık, değiş tokuş yaptık. Ta askere gidene kadar okudum aldım. İlkokulda derslerden fırsat bulunca kaçak olarak okurdum evde bahçede vs.vs. Romanlara başladım, yaşadığım yerde 2 tane kütüphane vardı çocuk ve halk kütüphanesi yaşımıza uygun önce çocuk sonra halk kütüphnesinde okumadığım kitap karıştırmadığım rafı kalmamıştır. Çocuk kütüphanesinde sanırım o zamanlar abone idiler doğam kardeş dergisini halk kütüphanesinde Barboraslar cildini hiç unutamam. O kara kitaplar her daim benim yoldaşım arkadaşım olmuşlar, benim dünyam olmuşlardır. Şimdi tabi bir sürü kitabım var halende alırım. Dijital olarakta epey bi çizgim var. Bu siteyle kızıma ödev ararken tanıştım bi baktım epey zaman geömiş yıllar olmuş. Çocukluğum gençliğim hepsi burda. Üyelerimizi seveceksiniz bi dünya arkadaşınız oluyor burda öyle veya böyle.
Saygılar.